Hvem liker ikke en syndig dæsj sjokoladesirup? Den kan helles over iskrem, på forskjellige desserter, til pannekaker, vafler og på kaker eller i kaffen. Det er billig å lage den selv og den holder seg lenge.
Ingredienser:
1 ¼ dl demerarasukker
1 dl kakao
1 dl vann
½ ts pulverkaffe
Slik gjør du:
- Ha sukker og kakao i en kasserolle av stål. Rør sammen med en ballongvisp. Hell over vannet og visp. Kok opp under stadig omrøring. Senk varmen litt og la småkoke 3 minutter.
- Rør inn pulverkaffen og sett til avkjøling.
- Hell over i et rent glass eller en flaske.
TIPS:
- Vanlig hvitt sukker kan brukes istedenfor brunt, men det brune gir en mer karamellaktig smak.
- Oppbevaring i kjøleskap gir en tykkere konsistens.
- Den kan også kokes 2-3 minutter lengre hvis man ønsker den ennå fyldigere i konsistensen.
- 1 ts vaniljeekstrakt eller litt Amaretto (italiensk mandellikør) kan tilsettes som ekstra smaksetting samtidig som pulverkaffen
Rør kontinuerlig under koketiden…
0 kommentarer