SJOKOLADESIRUP

Hvem liker ikke en syndig dæsj sjokoladesirup? Den kan helles over iskrem, på forskjellige desserter, til pannekaker,  vafler og på kaker eller i kaffen. Det er billig å lage den selv og den holder seg lenge.


 

Ingredienser:
1 ¼ dl demerarasukker
1 dl kakao
1 dl vann
½ ts pulverkaffe

Slik gjør du:

  1. Ha sukker og kakao i en kasserolle av stål. Rør sammen med en ballongvisp. Hell over vannet og visp. Kok opp under stadig omrøring. Senk varmen litt og la småkoke 3 minutter.
  2. Rør inn pulverkaffen og sett til avkjøling.
  3. Hell over i et rent glass eller en flaske.

 

TIPS:

  • Vanlig hvitt sukker kan brukes istedenfor brunt, men det brune gir en mer karamellaktig smak.
  • Oppbevaring i kjøleskap gir en tykkere konsistens.
  • Den kan også kokes 2-3 minutter lengre hvis man ønsker den ennå fyldigere i konsistensen.
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller litt Amaretto (italiensk mandellikør) kan tilsettes som ekstra smaksetting samtidig som pulverkaffen

Rør kontinuerlig under koketiden…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg