SJOKOLADESIRUP

Hvem liker ikke en syndig dæsj sjokoladesirup? Den kan helles over iskrem, på forskjellige desserter, til pannekaker,  vafler og på kaker eller i kaffen. Det er billig å lage den selv og den holder seg lenge.


 

Ingredienser:
1 ¼ dl demerarasukker
1 dl kakao
1 dl vann
½ ts pulverkaffe

Slik gjør du:

  1. Ha sukker og kakao i en kasserolle av stål. Rør sammen med en ballongvisp. Hell over vannet og visp. Kok opp under stadig omrøring. Senk varmen litt og la småkoke 3 minutter.
  2. Rør inn pulverkaffen og sett til avkjøling.
  3. Hell over i et rent glass eller en flaske.

 

TIPS:

  • Vanlig hvitt sukker kan brukes istedenfor brunt, men det brune gir en mer karamellaktig smak.
  • Oppbevaring i kjøleskap gir en tykkere konsistens.
  • Den kan også kokes 2-3 minutter lengre hvis man ønsker den ennå fyldigere i konsistensen.
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller litt Amaretto (italiensk mandellikør) kan tilsettes som ekstra smaksetting samtidig som pulverkaffen

Rør kontinuerlig under koketiden…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg