ARROZ CON POLLO – RIS MED KYLLING

Dette er en tradisjonell rett i Spania og Latin Amerika, og har mange likhetstrekk med paella. Retten er enkel å lage og smakfull. At hele middagen lages i en og samme gryte er en stor fordel.  


 

4 porsjoner
Ingredienser:

Ca 600 gram kyllingkjøtt, i biter
1 liten gul løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 rød paprika, i strimler
1 grønn paprika, i strimler
½ ts tørkede chiliflak
2 ts oregano
300 gram (ca 3,5 dl) kortkornet ris (paella ris eller risottoris)
0,75 dl hvitvin (eller eplejus)
1 boks hermetiske tomater
5 dl kyllingkraft
Salt og pepper

Litt nøytral olje til steking

 

Slik gjør du:

  • Bruk en stekepanne med høye kanter eller en gryte. Varm den opp til middels varme med litt olje.
  • Brun kyllingbitene i pannen og legg de på et fat med tørkepapir.
  • Tilsett eventuelt mer olje og fres løken i pannen. Tilsett så paprika, og la dette frese litt. Ha i hvitløk, chiliflak og oregano og fres videre i ca 1 minutt. Bland inn risen.
  • Hell over kraften, hvitvinen og hermetiske tomater. Ha i kyllingbitene. Kok opp, sett på lokk og demp platen slik at det bare småputrer. Rør om av og til, slik at risen kokes jevnt og alt blir samtidig ferdig. Normalt skal risen koke ca 20 minutter (sjekk for sikkerhets skyld på rispakken).
  • Retten skal være bløt, men ikke suppete. Kok derfor uten lokk de siste minuttene om du vil ha den tørrere, eller tilsett litt ekstra kraft/vann.
  • Smak til med salt og pepper.

    Buen apetito!

 

TIPS:

  • Grønnsakkraft kan brukes istedenfor kyllingkraft.
  • En god klype safran passer utmerket i denne retten.
  • La gjerne et par laurbærblader koke med i gryta.
  • Variasjon: Ønsker du andre grønnsaker, kan du for eksempel bruke: grønne erter, asparges, aspargesbønner, gulrøtter eller stangselleri
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg