Dette er en lettvint og smakfull hverdagsrett. På en halvtime kan man trylle frem en rett fra grunnen av – som alle liker. Osten smelter på toppen av den varme gryten, men den kan også gratineres i ovnen. Server gjerne med litt ferskt brød og smør ved siden av.
Klar til å nytes…
4 porsjoner
Ingredienser:
400 gram karbonadedeig
1 mellomstor løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 ts basilikum
2 ts oregano
3 ss tomatpurè
1 boks (400 gr) hakkede hermetiske tomater
8 dl god kraft (ev. buljongterning+vann)
250 gram pastasløyfer
Salt og pepper
Ricotta eller mozzarella
Revet parmesan (eller hvitost)
Nøytral olje til steking
Slik gjør du:
- Varm opp en gryte med nøytral olje.
- Brun karbonadedeigen, gjerne i et par omganger, mens du deler den opp i små biter. Tilsett finhakket løk og hvitløk og la dette frese med.
- Rør inn urtekrydder og tomatpurè. Bland inn hermetiske tomater og kraften. Ha i pastaen og sett på lokk, la småputre til pastaen er ferdig – ca 10 minutter (sjekk hvor lang koketid pastaen trenger). Reguler til ønsket konsistens ved å koke en stund uten lokk eller ved å tilsette mer vann.
- Smak til med salt og pepper og eventuelt mer urtekrydder. Litt kajennepepper eller chilikrydder i tillegg gir den litt mer futt.
- Serveres straks med litt raspet ost og ricotta på toppen.
TIPS:
- Lasagneplater kan brukes, bryt de da opp i små deler.
- Til kresne små ganer er det enkelt å kamuflere litt flere grønnsaker i denne retten. Tilsett f. eks en gulrot som er raspet eller delt i supertynne strimler med grønnsaksskrelleren eller finskåret stangselleri.
- Retten er enkel å gjøre glutenfri ved å bruke glutenfri pasta.
- Gryten kan gjerne strøs med ost og gratineres noen minutter i ovnen. Husk da å bruke ildfaste skåler.
- Har du ikke ricotta eller mozzarella passer det fint med en klatt rømme på toppen.
4 kommentarer
Dette så kjempe godt ut 🙂
dette så skikkelig godt ut!
lisarorvik: Så flott at du synes det 🙂 Rubbel og bit forsvinner når den serveres her hos oss 🙂
Andrea Ramstad Aatlo: Så bra! Veldig enkelt og veldig godt 🙂