LUKSUSLOFF

Denne oppskriften gir en loff som blir lett, luftig, myk og fyldig i smaken. Den er lagd av vanlig hvetedeig, men inneholder smør og egg, og det er det som gjør denne deigen mer luksuriøs. Den passer fint til reker, supper eller bare med godt pålegg. ..

 

Ingredienser:
500 gram hvetemel
300 gram (3dl) helmelk
100 gram egg (2 mellomstore egg)
25 gram fersk gjær/2 ts tørrgjær
1 ts sukker
1 ½ ts salt
100 gram smør, romtemperert

En brødform

 

Slik gjør du:

 • Mål opp melken og eggene og ha det i bakebollen til en kjøkkenmaskin (det er ikke nødvendig å temperere melken, men om du har dårlig tid kan du varme den til romtemperatur, ca 25 grader). Smuldre i gjæren og la maskinen gå til gjæren er oppløst. Tilsett de tørre ingrediensene (hvis du bruker tørrgjær blander du den inn i de tørre ingrediensene før de tilsettes) og la maskinen elte deigen i ca 8 minutter på middels hastighet.
 • Fortsett å la mikseren gå mens du tilsetter smøret, som er skåret i terninger eller skiver. Tilsett litt om gangen og bland til alt er jevnt blandet inn. La maskinen fortsette å gå på middels hastighet i ca 5 minutter. Deigen er løs og litt klissete, men det skal den være. Dekk til bollen med lokk eller plast og la heve 1 time i romtemperatur, gjerne ennå lengre.
 • Form deigen til et avlangt brød og ha den over i en smurt brødform. Dekk til og sett til etterheving til den er doblet i størrelse, ca 1-1 ½ time.
 • Hvis en blankere overflate ønskes, kan den pensles med sammenpisket egg eller melk. Valmuefrø eller sesamfrø kan eventuelt strøs på toppen.
 • Forvarm ovnen til 225 ºC og stek i ca 30 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist.

   

TIPS:

 • Jeg foretrekker å bruke en silikonmatte når jeg deler og formen deigen, men et melet bakebord funker fint det og.
 • Siden deigen er klissete, kan det hjelpe å bruke en deigskrape eller slikkepott i tillegg til hendene når deigen skal formes.
 • En løs deig kan fort flyte utover, det er derfor ikke å anbefale å lage denne som en frittstående loff. En brødform vil støtte opp deigen og gjøre at den holder formen.
 • Deigen kan gjerne lages kvelden i forveien og oppbevares i kjøleskap i 8-12 timer før den skal formes. Da kan gjerne gjærmengden reduseres til ¼ pakke (1 ts tørrgjær)

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg