BRØDPINNER

Brødpinner er veldig anvendelige – til salater, supper og ved siden av ost. De kan også brukes bare som snacks. De har sprø skorpe og kan krydres slik at de passer til det de skal serveres til (forslag til topping oppgis nedenfor oppskriften). I tillegg er de veldig dekorative på ethvert dekket bord


Brødpinner servert til melon og skinke..

12 stykker
Ingredienser:
3 dl vann, romtemperert
½ pk gjær
2 ts honning
450 gram (ca 5 dl) hvetemel
½ ts salt

I tillegg trenger du:
Olivenolje
Krydder/frø til å ha på toppen

Slik gjør du:

  • Ha deigvæsken (ca 25 grader) i bakebollen og tilsett honning. Smuldre i gjæren og bland sammen. Mål opp mel og salt og ha dette over i bakebollen. La alt eltes i maskin i ca 8 minutter – gjør du det for hånd elt gjerne i 10-12 minutter.
  • Dekk til bakebollen og sett til heving til dobbel størrelse – ca 30-40 minutter, gjerne ennå lengre.
  • Del opp deigen i 12 emner. Hvis du ønsker å være nøye veier du først hele deigen og deretter deler det på 12 – hvert emne skal være ca 60-65 gram.
  • Forming av deigen: Snodde stenger: Trill ut en stang på ca 30 cm – del stangen på midten med en kniv og snurr de to stengene sammen. Klem deigen sammen i hver ende. Vanlige stenger: Trill ut til ca 25 cm lange stenger. Stengene legges på bakebrett etter hvert som de formes og pensles med olivenolje og strøs med ønsket krydder eller frø.
  • La etterheve til dobbel størrelse – ca 30-40 minutter.
  • Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter – til de er blitt gyldne. Ev. kan to brett stekes samtidig på varmluft.

 

Variasjon i krydder/frø:

  • Grovt salt og kvernet pepper.
  • Urtekrydder etter ønske
  • Valmuefrø eller sesamfrø
  • Pensle med sammenvispet egg og strø på raspet parmesan og paprikakrydder

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg