Her er det laksen som har hovedrollen, men den friske salaten og sirupen gjør dette til en rik smaksopplevelse. Sashimi kan du servere som forrett, hovedrett eller en del av sushimenyen. Prøv denne oppskriften, du blir neppe skuffet.
2 porsjoner
Tid: 30-40 minutter
Ingredienser:
Ca 400 gram laksefilet, Salmalaks eller lignende
Sesamfrø
Sirup:
¾ dl sukker
½ dl risvineddik
1 dl soyasaus
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss fersk ingefær, fint raspet/hakket
½ chili, finhakket
1 ss limesaft
Sprø salat:
½ grønt eple, vaskes og skjæres i tynne staver
½ avocado, i små biter
2 vårløk, i skråskjærte skiver
¼ rød chili, finhakket
Litt fersk persille, grovt hakket
½ lime, saften
Slik gjør du:
- Kok sirupen. Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp. La koke slik at det reduseres til det er igjen 2/3 av den opprinnelige mengden, det tar ca 5 minutter, men avhenger av hvor varmt det er i kasserollen.
- Lag salaten. Strimle eplet og del opp avocadoen. Ha det i en bolle og rør inn limesaften. Kutt og bland inn de øvrige ingrediensene.
- Skjær opp laksen. Det er enklere å skjære i kald laks, så om du ønsker kan du legge laksen 30 minutter i fryseren før oppskjæring. (Hvis du avkjøler fisken lar du den komme opp i romtemperatur før servering). Skjær i tynne skiver – på skrå og på tvers av fibrene i fiskekjøttet. Du skal dermed skjære i motsatt retning av de hvite stripene i fisken.
- Legg fisken pent på et brett eller fat og strø over sesamfrø. Server med tilbehøret og noe godt i glasset.
Håper det smaker!
TIPS: Allergivennlig. Bruk glutenfri soyasaus i sirupen for å få retten glutenfri.