Dette er en alt-i-ett gryte med fisk, nudler og gode smaker. Den er rask og enkel å lage. I gryten på bildet er det brukt blanding av torsk og laks, men også andre typer fisk kan brukes – for eksempel sei eller hyse.
4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 5-600 gram torsk eller forskjellig fisk, i terninger
1 gul løk, finhakket
2 gulrøtter, i staver
1 grønn paprika, i strimler
1 ss fersk ingefær, raspet
4 dl fiske- eller grønnsaksbuljong
3-4 ss søt chilisaus
1 boks crème fraiche
1 pakke nudler
Nøytral olje til steking
Ev. litt persille.
Slik gjør du:
- Hell litt olje i en stekepanne med høye kanter og varm opp. Ha i finhakket løk, paprika og revet ingefær og la frese på middels varme i 3-4 minutter.
- Ha over kraft eller vann med buljongterning. Rør inn crème fraiche, chilisaus og gulrotstavene og kok opp. La det småkoke 3-4 minutter.
- Ha i fisken, og la den trekke 5-6 minutter. Sjekk koketiden på nudlene og tilsett disse slik at de er ferdig samtidig med fisken.
- Juster ev. konsistensen med vann og smak til med salt og pepper.
- Strø over litt hakket persille og server straks. Litt ferskt brød smaker godt ved siden av.
Håper det smaker!!
0 kommentarer