TROLLKREM

Dette er en av barndommens absolutte favoritter. Søtt, friskt, syrlig og luftig – ja, det er trollkrem. Det passer ikke bare til dessert, men er også perfekt på ferskt hjemmebakt brød, på rundstykker og på havrekjeks. Og for ikke å glemme på nystekte vafler. Lag en stor porsjon og frys ned det du ikke bruker i små begre – det tiner på kjøkkenbenken i løpet av kort tid.


 

Ingredienser:
1 kg tyttebær (ca 2 liter)
400 gram sukker
2 eggehviter

 

Slik gjør du:

 • Ha eggehvitene i en ren, tørr bolle – gjerne til en kjøkkenmaskin. Miks på lav hastighet til det skummer. Tilsett ¼ del av sukkeret og pisk videre på middels hastighet til skummet har doblet i volum.
 • Tilsett halvparten av bærene og resten av sukkeret og pisk videre på middels hastighet.
 • Når det er blitt rosa fast skum kan du stoppe piskingen. Rør inn resten av bærene med en slikkepott. Server!

Håper det smaker!

TIPS:

 • Du kan ha alle bærene i når du pisker, men da blir alle bærene pisket sund. Det blir da mer saft og den vil lekke ut og legge seg på bunnen av bollen. Jeg foretrekker derfor å ha en del hele bær i kremen.
 • Singelfrosne bær kan brukes med stort hell. La de bli halvtinte før du starter med trollkremen.
 • Hvis du bare ønsker å lage trollkrem til dessert og ikke ønsker å fryse ned noe, holder det å lage ¼ del av oppskriften til 4 personer: 250 gram bær, 100 gram sukker og 1 eggehvite.
 • Siden tyttebær er så syrlige, går det med en god del sukker. Hvis du synes det høres mye ut med 400 gram, kan du først ha i 300 gram og smake til før du eventuelt tilsetter mer.

2 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg