LAKSEPAKKER I FOLIE MED PESTO OG GRØNNSAKER

Laksepakker er en enkel måte å tilberede laks på. For barn er det spennende og lærerikt å være med på å lage dette. Pakkene kan stekes i ovnen, puttes på grillen og er også perfekte til å ta med på tur og steke på bål

4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 600-700 gram laksefilet, i serveringsstykker
2 gulrøtter, i tynne staver
4-5 sjampinjonger, i skiver/staver
1-2 stilker stangselleri, i små staver
½ grønn paprika, i staver
1 glass rød eller grønn pesto
Salt og pepper

Tykk aluminiumsfolie

Tilbehør:
Rømme
Potetmos, poteter eller brød

 

Slik gjør du:

  1. Del opp aluminiumsfolie til hvert laksestykke – ha nok folie til at den kan brettes dobbel og pakkes rundt laksen og grønnsakene.
  2. Laksen skylles og tørkes og legges på hver sin aluminiumsfolie. Ha på 1-2 ts pesto på hvert laksestykke og stryk det jevnt utover.
  3. Kutt grønnsakene som beskrevet over. Fordel på hver side av laksestykkene.
  4. Kvern litt salt og pepper over laksen og grønnsakene.
  5. Hvis pestoen er tykk og ikke så “oljete”, kan du gjerne ha over litt olje eller legge en liten klatt smør i hver pakke.
  6. Pakk folien sammen rundt laksen og ha skjøten opp og legg på stekebrett. Hvis de grilles kan du gjerne ha litt åpning på toppen av folien slik at damp slipper ut.
  7. Bak midt i ovnen i ca 15 minutter på 180 grader eller stek på grillen i ca 15 minutter til alt er gjennomstekt.
  8. Servere med det tilbehøret du ønsker, gjerne litt rømme. Potetmos, rotmos eller kokte poteter passer godt ved siden av. Poteter kan også kuttes i tynne staver og legges i laksepakkene. Pakkene kan også serveres med litt godt brød ved siden av.

 

TIPS:

  • Variasjon: Mange typer grønnsaker passer godt i disse pakkene – for eksempel squash, sukkererter, purreløk, vårløk, tomater, minimais.
  • Hvis du ikke er så glad i pesto, kan du gjerne bare krydre laksen godt og ha på litt rømme. En skvett hvitvin eller soyasaus gir også god smak.


 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg