LAKSEGRYTE MED ASIATISKE SMAKER – LAKSECURRY

En sunn og smakfull rett, der alle smakene og næringsstoffene bevares i gryta. Her er det brukt en enkel krydderpasta som er lagd fra grunnen, men det funker fint å kjøpe et glass med currypaste på supern. 

4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 5-600 gram laksefilet, i små biter
1 rød chili, grovt delt
2 fedd hvitløk, grovt delt
1 bit fersk ingefær, grovt delt
½ gul løk, grovt delt
Litt fersk koriander (ev. persille)
1 ss fishsauce
1 boks kokosmelk
1 boks hermetiske tomater
150 gram aspargesbønner
½ lime, saften
Salt og pepper

Nøytral olje til steking
Ca 300 gram langkornet ris

Slik gjør du:

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Chili, hvitløk, ingefær, løk og koriander kjøres til en jevn masse (pasta) i en foodprosesser/blender. Stopp og skrap ned fra sidene underveis.
  • Fjern eventuelt skinn fra laksen og del opp i små stykker på ca 3×4 cm.
  • Varm opp en gryte eller stekepanne med høye kanter til middels varme og ha i litt olje. Ha krydderpastaen i pannen og la den frese 2-3 minutter.
  • Rør inn kokosmelk, hermetiserte tomater, fishsauce, limejuice og aspargsbønnene og la gryten småkoke 3-5 minutter.
  • Tilsett laksebitene og la de trekke med  ca 5 minutter – til de er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper.
  • Litt kuttet koriander kan strøs på toppen av gryta. Server med ris og gjerne en liten skål med rømme for de som vil ha en klatt på toppen.

TIPS:

  • Variasjon: Mange typer grønnsaker passer godt i denne gryten – for eksempel sjampinjong, paprika, sukkererter, purreløk, gulrøtter, brokkoli osv.
  • Det er ikke absolutt nødvendig å lage krydderpasta av løk, chili osv. Det går også fint å bare kutte alt fint opp og frese det i panna. I så fall tilsettes hakket koriander (som skulle i krydderpastaen) mot slutten av koketiden eller at det bare strøs over når gryta er ferdig kokt. Kjøpt currypaste kan fint brukes istedenfor å lage krydderpastaen – et par teskjeer eller mer.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg