GRILLET YTREFILET AV SVIN MED HASSELBACKPOTETER OG GRØNNSAKER

Dette er ordentlig sommermat og passer perfekt når det er gjester rundt hagebordet. Til og med kresne små barn vil like dette.

Det smakte skikkelig godt!! Grønnsakene avviker litt fra oppskriften

4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 800 gram ytrefilet av svin
1 ss ketchup
2 ss soyasaus
1 dl nøytral olje
2 ts urtekryder
Salt og pepper

Hasselbackpoteter:
6-8 mellomstore poteter
2 ss smør
Salt og pepper
1 ts paprikakrydder
Litt chilikrydder

Grillede grønnsaker:
5 sjampinjonger, i båter
1 gulrot, kuttet julienne
½ paprika, i strimler
½ squash, i terninger
2 ss olje
Salt og pepper

Slik gjør du:

 • Skjær kjøttet fritt for sener og hinner – ikke skjær vekk fettet da det bare gjør kjøttet saftigere. Bland alle ingrediensene til marinaden. Vend kjøttet i marinaden og la det ligge og trekke til seg smaker. Hvis du ikke har et egnet fat til marineringen kan du gjerne bruke en dobbel brødpose. Det kan gjerne ligge i flere timer i marinaden i kjøleskap, men har du ikke tid til det kan det ligge i romtemperatur i en halvtime.
 • Sett ovnen på 225 °C.
 • Skrell potetene. Kutt av bunnen slik at de ligger støtt på en fjøl. Legg spisepinner på hver side av potetene og kutt hakk med 2-3 millimeters mellomrom. Potetene skal henge sammen i bunnen og spisepinnene forhindrer at du skjærer helt gjennom.
 • Legg potetene i en smurt ildfast form/fat. Pensle med smeltet smør og strø over krydder. Sett midt i ovnen. Steketiden avhenger av størrelsen, men det vil ta ca 40 minutter. Potetene skal være møre og ha en fin, gylden farge når de er ferdige.
 • Mens potetene står i ovnen er det tid for å grille ytrefileten. Grill den raskt på høy varme til alle sidene har fått fin farge. Demp temperaturen på grillen og la den ettersteke. Tykkelsen på fileter kan variere, og det er derfor vanskelig å si eksakt grilltid, men ca 30 minutter. Er du usikker på når den er ferdig kan du sjekke kjernetemperaturen med et steketermometer – fileten er medium stekt ved 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C.  La fileten hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
 • Grønnsakene kan grilles i en aluminiumsform eller du kan lage en: brett en form til grønnsakene av et stykke tykk aluminiumsfolie. Brett folien dobbel og brett opp 3-4 cm høye sider. Spre de kuttede grønnsakene på dette og hell over olje og krydder. Grill i ca 8-10 minutter.
 • Skjær kjøttet i tynne skiver og server med poteter og grønnsaker. Ev. kan du servere kryddersmør ved siden av.

   

Ha et smakfullt måltid!!

TIPS:

 • Kjøttet kan gjerne bare pensles med olje og gnis inn med salt og pepper før grilling. Like før det er ferdig grillet ser det veldig glansfullt og smakfullt ut om det pensles med BBQ saus.
2 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg