SANDWICHBRØD – PAIN VIENNOISE

Disse brødene blir ikke bare gode, de er dekorative med den blanke, snittede overflaten og veldig anvendelige. De kan brukes som pølsebrød, til å fylle med grønn salat og kjøttpålegg eller til for eksempel pulled pork og coleslaw. Utseendemessig kan de ligne bagetter, men disse er myke – inni og utenpå – og smaken er litt fyldigere og søtere. Dette er et østerriksk brød, men opprinnelse fra Wien.


Her er det fylt med salatblader, kyllingpålegg, fetaost, agurk, paprika og majones

9 brød á 100 gram

Ingredienser:
3 ¼ dl melk
25 gram gjær/2 ts tørrgjær
500 gram hvetemel
1 ss sukker
2 ts salt
45 gram smør, romtemperert

Til pensling:
Egg og en klype salt

 

Slik gjør du:

  • Varm melken opp til ca 25 grader. Ha melken i bakebollen til en kjøkkenmaskin og smuldre gjæren i dette. Sett maskinen på lav hastighet. Vei opp det tørre og bland dette sammen før det tilsettes i bakebollen (hvis du bruker tørrgjær blander du den sammen med de andre tørre ingrediensene). La maskinen gå på sakte hastighet i ca 7-8 minutter.
  • Tilsett smøret som er skåret i skiver/terninger. La maskinen gå til det er jevnt blandet inn, det tar noen minutter. Øk hastigheten og la maskinen gå noen runder på høy hastighet.
  • Dekk til bollen og la heve 45-60 minutter, eller til den er doblet i størrelse.
  • Ta deigen ut på et bakebord og del den i ni like store emner. Hvert emne blir ca 100 gram. For penest resultat veier du deigen først og deler på det antallet brød du ønsker, slik at du finner eksakt vekt på hvert emne.
  • Trill emnene til boller og la de få hvile på kjøkkenbenken i 15 minutter – tildekket av et lett fuktet klede eller litt plastfolie.
  • Form bollene til avlange bagetter – ca 20-22 cm lange og legg på stekebrett med god avstand mellom.
  • Visp et egg med en klype salt og pensle hvert brød. Med et barberblad eller en skarp kniv snittes 10-15 skrå snitt i hvert av brødene.
  • Dekk til og la etterheve i ca 1 time.
  • Sett ovnen på 225 ºC.
  • Stekes på midterste rille i ca 15 minutter – til de har fått fin, gylden farge.
  • Sett på rist for avkjøling.
  • Fyll med ønsket fyll og nyt baksten.

 

TIPS:

  • Kjøleskapskald melk kan godt brukes. Hevingen går langsommere, men det utvikles mer smak i brødene. De oppgitte hevetidene må da forlenges.
  • Hvis du ønsker å bruke dem som pølsebrød, kan du gjerne lage dem litt mindre – ca 12 stykker av deigen.
  • I oppskriften som er brukt som utgangspunkt var det brukt 2 ss sukker.

 

Husk å pensle og snitte før de settes til etterheving

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg