SOPPSUPPE

Hjemmelaget soppsuppe – en liten delikatesse! Her er det brukt fersk sjampinjong, men forskjellige typer sopp kan brukes.


Nydelig kremet suppe – her med litt vårløk og basilikum som garnityr
 

4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram fersk sjampinjong, i skiver
2 gulrøtter, i små terninger
1 liten gul løk, i skiver
1 stilk stangselleri, i skiver
1-2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss smør
5 dl hønsebuljong (ev. en buljongterning+vann)
1 dl hvitvin
2-3 ss soyasaus
2 dl fløte
Salt og pepper

Tilbehør:
Ferskt brød
Fersk persille, finhakket

 

Slik gjør du:

  1. Rens og kutt soppen og grønnsakene
  2. Ha smøret i en kjele og tilsett løk, gulrot og selleri. La det frese på middels varme noen minutter, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og mesteparten av soppen og la det surre med et par minutter.
  3. Tilsett vin, kraft, fløte og soyasaus og la det småkoke noen minutter.
  4. Kjør suppen med en stavmikser til konsistensen blir jevn.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Resten av soppen freses i en panne med litt smør. Ha deretter sopp og hakket persille over suppen, gjerne også litt nykvernet pepper. Server med godt brød ved siden av.

Håper det smaker!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg