PEANØTTSUPPE

Dette er en kjapp suppe med fyldig smak, og er et godt alternativ på en kjøttfri mandag. Den er perfekt til en travel ettermiddag, men kan selvfølgelig serveres til lunsj eller bare som en varmende kveldsrett. Hvor mye som beregnes avhenger av når den serveres og hva man serverer ved siden av. Fersk brød eller rundstykker gjør det mer mettende.  Se tips lengre ned.


 

4 porsjoner
Ingredienser:
10 dl hønsekraft (10 dl vann+ 2 buljongterninger)
2 gulrøtter, i små terninger
1-2 skiver sellerirot, i terninger (kan sløyfes)
¼ løk, hakket
½ chili, hakket
1 boks hermetiske tomater
4 ss peanøttsmør
1 ss saft fra lime eller sitron
Salt og pepper

Forslag til tilbehør:
Godt brød og kokte egg
Hakket persille

Slik gjør du:

  • Kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Hakk løken. Del chilien og  hakk den opp.
  • Kok opp kraften og tilsett grønnsakene. La småkoke noen minutter. Tilsett hermetiske tomater og peanøttsmør. Når grønnsakene er møre kjøres suppen med stavmikser til den blir jevn og uten biter.
  • Ha i sitronsaft og smak til med salt og pepper.
  • Serveres med godt brød, litt hakket persille og kokte egg i båter.

 

TIPS:

  • Hvis man ønsker kjøtt kan man strimle 1-2 kyllingfileter og la det koke med i suppen, de blir gjennomkokt på få minutter. Stekte baconbiter smaker også godt.
  • For å gi suppen ennå mer “trøkk” kan du ha i en hel chili og litt hvitløk.
  • Beregning av mengde: Som forrett/kveldsrett kan man beregne 2 dl pr. person. Som hovedrett ca 4 dl per person. Oppskriften gir ca 15-16 dl suppe og vil være passe til middag for en familie på 4.
  • Ved å bytte hønsekraft med grønnsakskraft blir suppen vegetarisk. Mange vegetarianere spiser vel heller ikke egg (?)
  • Suppen er glutenfri hvis peanøttsmøret er uten gluten, noe de som regel er.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg