Dette blir gode naanbrød. De serveres tradisjonelt til middag, men egner seg fint til et lite måltid med bare smeltet ost og skinke som fyll.
5 stykker
Ingredienser:
250 gram Semper mix
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
½ ts salt
1,5 dl yoghurt naturell
1 ts sukker
4 ss olje (eller smeltet smør)
1 egg
12 gram gjær (¼ pk)/1 ts tørrgjær
Smeltet smør til pensling og eventuelt grovt salt eller annet krydder.
Slik gjør du:
- Bland yoghurt, olje, egg og sukker i en bakebolle. Smuldre gjæren i dette og rør til gjæren er oppløst. Mål opp de tørre ingrediensene og bland disse sammen (hvis du bruker tørrgjær blander du den i de tørre ingrediensene) Ha de tørre ingrediensene over i yoghurtblandingen og rør sammen til en jevn deig. Dekk til bollen med folie/lokk og la heve i ca 1 time.
- Brødene kan stekes på pizzastein, på et oppvarmet stekebrett eller i en varm, tørr jernstekepanne. Husk at pizzastein alltid må settes inn i kald ovn. Sett ovnen på 275 grader.
- Del deigen i 5 emner. Kjevle eller trykk emnene ut til dråpeformede leiver som er ca ½ cm tykk. Pensle med smeltet smør og strø gjerne over grovt salt.
- Stek litt høyt i ovnen eller i jernpanne til de er pent brune – det tar bare noen minutter, så følg nøye med.
- Serveres lune.
Variasjon: Leivene kan pensles med smeltet smør tilsatt urtekrydder og hvitløk. Garam masala, fersk hakket koriander eller spisskummen passer også godt som smakstilsetning.
Lag gjerne en stor porsjon og frys ned.
2 kommentarer
Nam! visste du at nan egentig betyr brød, så når vi sier nanbrød så sier vi egentlig brødbrød? haha morsom funfact
Kristina: He he…nei, det visste vi ikke 🙂 Har heller ikke klart å finne ut om det skrives naan eller bare nan, ser at begge deler brukes, men vet ikke hva som er korrekt 🙂