VÅRE BESTE HAMBURGERBRØD

Disse hamburgerbrødene blir skikkelig gode – lette og luftige.  Det er absolutt verdt innsatsen å bake burgerbrød selv, og når man først har blitt vant med hjemmebakte, er de kjøpte brødene, som holder seg i ukesvis, en nedtur. Dette blir en stor porsjon, men de er velegnet til frysing. Du har da alltid tilgjengelig brød til en hurtig burger midt i uka. Deigen bør lages i kjøkkenmaskin. Hvis du vil ha burgerbrød av den mer luksuriøse typen deig, kan vi anbefale oppskriften du finner her

Ca. 20 stykker
Ingredienser:
7 dl væske, 5 dl melk og 2 dl vann
25 gram fersk gjær/2 ts tørrgjær
2 ts sukker
1 ½ ts salt
1 kg hvetemel (17 dl)
70 gram smør, romtemperert

Slik gjør du:

 • Mål opp væsken og ha det i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Smuldre gjæren i deigvæsken og start maskinen. Vei opp mel og tilsett sukker og salt (hvis du bruker tørrgjær, måler du det opp og har det i melet). Ha de tørre ingrediensene over i bakebollen og la maskinen elte til en jevn deig i ca 8-10 minutter.
 • Tilsett smøret som er skåret i terninger/skiver. La maskinen gå på middels hastighet til smøret er blandet jevnt inn og deigen slipper kantene på bollen. La så deigen blandes en kort stund på høy hastighet.
 • Dekk over deigen med folie eller lokk og la heve ca. 30-45 minutter. Del i 20 emner, hvert av dem veier ca. 90 gram. Rull til boller og klem flate med håndfaten. Legg på stekebrett. Når alle er lagt på stekebrettet, pensle de med vann og strø med sesamfrø. Klem lett med hånda for å få frøene til å feste seg. Ved å gjøre det på denne måten, festes frøene bedre og faller ikke så lett av.
 • La etterheve ca 1-1½ time.
 • Varm ovnen til 225 grader og stek de i 10-12 minutter på midterste rille. Avkjøl på rist.

 

TIPS:

 • Deigvæsken kan godt være kald, men det tar lengre tid å heve. Dette er egentlig den beste måten å gjøre det på, men hvis du ønsker at det skal gå raskere, kan du varme melk og vann i en kasserolle til et sted mellom 26-30 grader. En enklere måte er å blande den kjøleskapskalde melken med vann som er litt varmt.
 • En del av vannet kan med fordelt erstattes med egg. 2 egg tilsvarer ca 1 dl.
 • Disse egner seg veldig godt til frysing, inntil 3 måneder. Før bruk, lar du de tine i romtemperatur og varmer de opp i ovnen på varmluft (180 grader), i en grillpanne eller på brødristeren.
0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg