PITABRØD MED KYLLINGSALAT

Dette er en kjempegod hverdagsmiddag. Blir det rester, er det utmerket til å ta med på jobb eller skole som lunsj. Det smaker ekstra godt med hjemmelagde pitabrød.

4 porsjoner
Ingredienser:
6-8 pitabrød
400 gram kyllingkjøtt, stekt eller kokt, i små biter
1 neve fersk basilikum, hakket
7-8 oliven, i tynne skiver
7-8 soltørkede tomater, i små biter
½ rødløk, finhakket

Dressing:
2-3 ss Extra virgin olivenolje
1-2 ss balsamico
Salt og pepper

Tilbehør:
Salatblad mix, grovt kuttet
2 mellomstore tomater, i skiver
Fetaost, kan sløyfes
Rømme eller aioli

Slik gjør du:

 • Forvarm stekeovnen til 200 grader.
 • Bruk gjerne rester av kyllingkjøtt som du river opp. Har du ikke det, kan du steke eller koke kjøtt til det er gjennomstekt eller -kokt.
 • Kok opp litt vann. Del opp de soltørkede tomatene og ha det i en kopp/skål. Hell over kokt vann til det nesten dekker tomatene. Ha så på olivenolje og litt salt og pepper. Ha deretter i balsamico. La det stå slik i ca 5-10 minutter. De tørre tomatene blir litt bløtere og litt av smaken fra tomatene havner i kraften. Dette gir en nydelig smak på dressingen.
 • Del opp oliven og hakk basilikum og løk, og ha dette i en salatbolle. Del opp kyllingen og ha den i. Ha deretter i de soltørkede tomatene.
 • Legg pitabrødene i ovnen for oppvarming.
 • Ha tilbehøret i hver sine skåler eller legg det på et stort fat eller fjøl. Rømme eller aioli kan serveres ved siden av som dressing.
 • Hell olivenoljedressingen over kyllingsalaten og rør om. Serveres straks!!

Håper det smaker!!

Tips:

 • Hvis du ikke har kyllingrester du kan bruke, vil jeg anbefale deg å prøve å koke kyllingkjøttet. Det blir mye saftigere enn om det stekes. I tillegg passer det seg selv, mens du forbereder det andre som skal i salaten. Det har ingen skorpe på utsiden og trekker godt til seg smakene fra salaten. Hvis du bruker brystfileter kan du koke disse hele, eller dele dem i f.eks 3 strimler. Kok opp vann, legg i filetene og la det trekke like under kokepunktet. Trekketiden for strimler vil være ca 5-6 minutter, rundt 10 minutter for en hel filet.
 • Hvis du ikke liker balsamico, kan du bruke soyasaus.
 • Variasjon: Stangselleri i tynne skiver, agurkterninger, raspet gulrot, cashewnøtter eller finhakket hvitløk er eksempler på andre godsaker du kan bruke til fyllet.
0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg