PITABRØD MED KYLLINGSALAT

Dette er en kjempegod hverdagsmiddag. Blir det rester, er det utmerket til å ta med på jobb eller skole som lunsj. Det smaker ekstra godt med hjemmelagde pitabrød.

4 porsjoner
Ingredienser:
6-8 pitabrød
400 gram kyllingkjøtt, stekt eller kokt, i små biter
1 neve fersk basilikum, hakket
7-8 oliven, i tynne skiver
7-8 soltørkede tomater, i små biter
½ rødløk, finhakket

Dressing:
2-3 ss Extra virgin olivenolje
1-2 ss balsamico
Salt og pepper

Tilbehør:
Salatblad mix, grovt kuttet
2 mellomstore tomater, i skiver
Fetaost, kan sløyfes
Rømme eller aioli

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  • Bruk gjerne rester av kyllingkjøtt som du river opp. Har du ikke det, kan du steke eller koke kjøtt til det er gjennomstekt eller -kokt.
  • Kok opp litt vann. Del opp de soltørkede tomatene og ha det i en kopp/skål. Hell over kokt vann til det nesten dekker tomatene. Ha så på olivenolje og litt salt og pepper. Ha deretter i balsamico. La det stå slik i ca 5-10 minutter. De tørre tomatene blir litt bløtere og litt av smaken fra tomatene havner i kraften. Dette gir en nydelig smak på dressingen.
  • Del opp oliven og hakk basilikum og løk, og ha dette i en salatbolle. Del opp kyllingen og ha den i. Ha deretter i de soltørkede tomatene.
  • Legg pitabrødene i ovnen for oppvarming.
  • Ha tilbehøret i hver sine skåler eller legg det på et stort fat eller fjøl. Rømme eller aioli kan serveres ved siden av som dressing.
  • Hell olivenoljedressingen over kyllingsalaten og rør om. Serveres straks!!

Håper det smaker!!

Tips:

  • Hvis du ikke har kyllingrester du kan bruke, vil jeg anbefale deg å prøve å koke kyllingkjøttet. Det blir mye saftigere enn om det stekes. I tillegg passer det seg selv, mens du forbereder det andre som skal i salaten. Det har ingen skorpe på utsiden og trekker godt til seg smakene fra salaten. Hvis du bruker brystfileter kan du koke disse hele, eller dele dem i f.eks 3 strimler. Kok opp vann, legg i filetene og la det trekke like under kokepunktet. Trekketiden for strimler vil være ca 5-6 minutter, rundt 10 minutter for en hel filet.
  • Hvis du ikke liker balsamico, kan du bruke soyasaus.
  • Variasjon: Stangselleri i tynne skiver, agurkterninger, raspet gulrot, cashewnøtter eller finhakket hvitløk er eksempler på andre godsaker du kan bruke til fyllet.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg