EPLEROSER MED VANILJEKREM

For noen uker siden dukket det opp en video på Facebook med disse nusselige eplerosene. Siden vi nylig hadde kjøpt inn en pakke frossen butterdeig, var det bare å sette i gang. På videoen ble det brukt epleskiver og kanel, vi valgte i tillegg å lage vaniljekrem som fyll. På noen valgte vi å ikke ha epler, bare fyll.

 

12 stykker
Ingredienser:
3 butterdeigsplater
2-3 epler
Kanel

Vaniljekrem:
1,25 dl fløte/H-melk
1 ss sukker
1/2 vaniljestang, frøene
1 eggeplommer
2/3 ss maisenna

Muffinsbrett eller muffinsformer

Slik gjør du:

 1. Tin butterdeigsplatene etter anvisning på pakken.
 2. Lag vaniljekremen: Mål opp fløte/melk. Tøm vel halvparten i en kasserolle. Tilsett sukker og vaniljefrøene. Rør om og la koke sakte opp under stadig omrøring. Ta av platen.
 3. Bland kaldt sammen resten av melken, eggeplommen og maisenna. Rør slik at det er klumpefritt. Hell litt av den varme væsken i den kalde blandingen og rør om. Rør inn den kalde blandingen i pannen. La alt koke opp og la småkoke ca 1 min. Settes straks til avkjøling, gjerne i kaldt vann.
 4. Vask eplene grundig. Stikk ut kjernehusene og del hvert eple i to. Legg snittsiden ned på en fjøl og skjær opp i tynne skiver.
 5. Legg eplene i en skål og ha over 3 ss sitronsaft og 1 dl vann.
 6. Sett skålen i mikronen og sett på høy styrke i 3 minutter. Ta ut eplene og sjekk at de er blitt myke (de må være myke for å kunne rulles sammen),
 7. Ta eplene opp av sitronvannet og legg på et tørkepapir til tørk.
 8. Sett ovnen på 200 grader.
 9. Kjevle ut butterdeigsplatene og skjær hver plate i 4 strimler,  ca 6-7 cm bred.
 10. Legg en stripe med vaniljekrem midt på deigstrimlene, og plasser epleskivene langs den ene langsiden. Legg hver epleskive litt oppå den forrige. Epleskivene ligger med buen litt utenfor deigen, da dette blir rosebladene. Dryss på litt kanel og brett så deigen slik at strimmelen blir dobbel. Start i den ene enden og rull så sammen hele strimmelen, det ligner nå en rose.
 11. Sett på muffinsbrett.
 12. Stek på rist midt i ovnen, ca 25-30 minutter.
 13. Dryss gjerne litt melis over før servering.

Tips:

 • Dersom man ikke er så glad i epler, er det fullt mulig å lage dette til snurrer med bare vaniljefyll. Kjevl ut som beskrevet over og legg på en stripe med vaniljefyll. Brett over deigen og rull sammen til en rosett.
 • Det smaker godt med is eller bær ved siden av.

 

 

 

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg