OVNSBAKT TORSK MED SPEKESKINKE

 Torsk i seg selv har ikke så mye smak, så her i huset liker vi å “pimpe” den litt opp. Variasjonsmulighetene er mange – bare fantasien setter grenser.


Her er det brukt paprika, tomater, stangselleri og litt strimlet sjampinjong..mmm

4 porsjoner
Ingredienser:
700 gram torskefilet
10-12 skiver serranoskinke
Rød eller grønn pesto

1 paprika
3 stilker stangselleri
6 små tomater
Olivenolje
Pepper

Tilbehør:
Hjemmelaget potetmos

 

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Del fileten i ca 10 biter.
  • Legg fiskestykkene på hver sin skinkeskive.
  • Legg en stripe med pesto på fisken.
  • Surr skinken rundt fiskenn og legg på et stort ildfast fat/brett.
  • Kutt stangselleri og paprika i tynne strimler. Legg dette og tomater rundt torsken.
  • Ringle over litt olivenolje og kvern på litt pepper.
  • Sett midt i ovnen på en rist. Stek ca 10-12 minutter. Hvis du ønsker å sjekke, vil fiske flake seg når den er ferdig.

     

Håper det smaker!!

Variasjon:

  • Bruk gjerne vanlig norsk spekeskinke i stedet for serrano eller parmaskinke, den er som regel litt tykkere og gir mye smak. Det er lettere å finne store skinkeskiver når man velger de utenlandske typene, og de er lettere og surre rundt fisken, så derfor har jeg brukt serranoskinke.
  • Bruk grønnsakene du har i kjøleskapet, men det kan være lurt å tenke på at retten skal stå kort tid i ovnen, slik at grønnsaker som normalt trenger lang koketid ikke rekker å bli ferdige.  Fennikel, tomater, løk, squash og sopp trenger kort tid i ovnen og egner seg godt. Eventuelt kan grønnsaker kokes i stedet for å has i ovnen.
  • Soltørket tomat i små biter kan legges på torsken i stedet for pesto.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg