TORTILLALEFSER MED ERTEPURE OG RESTER

Har du rester av kjøtt eller fisk fra middagen i går som du gjerne vil bruke på en lur og annerledes måte? Les i så fall videre. Vil du ha alt hjemmelaget, lager du også lefsene selv, men det funker bra med kjøpte lefser også.

                                                             

4 porsjoner
Ingredienser:

8 tortillalefser
300 gram rester av kjøtt eller fisk, i små biter
1 gulrot, grovt raspet
Salat/kål, grovt kuttet
Rømme eller yoghurt naturell

Ertepuré:
200 gram frosne erter
1 ts eplecidereddik, kan sløyfes
½ chili, i skiver
½ lime, saften
1 ts sukker

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 175 grader.
  2. Del opp kjøttet/fisken i små biter.
  3. Ta et stykke bakepapir, ca 70 cm. Krøll det sammen mens du holder det under rennende vann. Brett ut papiret og la litt av vannet renne av. Legg tortillalefsene midt på papiret og brett papiret rundt lefsene – legg bretten ned og legg på rist. Sett i stekeovnen i 8-10 minutter. Ved å gjøre det på denne måten holder lefsene seg myke.
  4. Kok opp litt vann og ha de frosne ertene i vannet. Gi de et raskt oppkok, ca 2 minutter. Hell av vannet. Tilsett chili, sukker og limesaften og kjør blandingen med en stavmikser. Det gjør ikke noe om det blir en grov masse. Smak ev. til med salt og pepper.
  5. Rasp gulrot og del opp salat/kål.
  6. Sett alt på bordet og la hver enkelt fylle lefsene sine.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg