BIFF CHOP SUEY

Biff chop suey er en klassisk kinesisk rett, som visstnok ble til i Chinatown i New York. Det er enkelt å lage den selv hjemme.


 

4 porsjoner

INGREDIENSER:
500 gram flatbiff av storfe, i strimler
1 løk, i båter
1 paprika, i litt store biter
1 stilk stangselleri, i skiver
200 gram fersk sjampinjong, i båter
200 gram brokkoli, i buketter
1 boks hermetiske bambusskudd
2-4 ss nøytral olje til steking

Saus:
2 ½ dl kjøttkraft (eller buljongterning+vann)
2 ss østerssaus (oyster sauce)
2 ss soyasaus
2 ss maisenna
Saften av ½ lime
½ ts pepper

Jasminris

SLIK GJØR DU:

  1. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Bland sammen ingrediensene til sausen.
  3. Strimle kjøttet og skjær opp grønnsakene.
  4. Varm opp olje i en wokpanne eller stor stekepanne.
  5. Brun kjøttet i panna i 2-3 omganger. Ta opp kjøttet etter hvert som det er ferdig og legg på en tallerken.
  6. Ha ev. litt mer olje i panna og fres løken til den blir gyllen. Ha i paprika og selleri og la det frese med en kort stund. Ha i de øvrige grønnsakene og kjøttet og hell over sausblandingen. Kok opp og la trekke et par minutter.
  7. Serveres med ris.

Retten er glutenfri hvis man velger glutenfri soyasaus og østerssaus.

Variasjon: kan også lages med kylling eller svinekjøtt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg