SMÅ TERTER MED VANILJEKREM

Disse små, søte tertene er perfekte å servere til gjester eller bare som dessert. De skinner som sola 🙂 

 

Oppskriften gir 12 små terter.

Ingredienser:

Mørdeig:
165 g hvetemel
25 g mandelmel
120 g kaldt smør, i terninger
55 g sukker
1 egg

Vaniljekrem
7 dl helmelk
7 eggeplommer
90 g sukker
Revet muskat

Slik gjør du:

  1. Tilsett alle ingrediensene til mørdeigen i en food prosessor. Bland til deigen former seg til en ball, men ikke for lenge! Pakk deigen inn i plastfolie og legg til kjøling mens du lager fyllet.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader. 
  3. Varm opp melken til fyllet. Visp eggeplommer og sukker luftig, men ikke nødvendigvis til eggedosis. 
  4. Tilsett melken i eggeblandingen, og visp til det dannes luftbobler. Hell blandingen i en liten mugge. 
  5. Kjevle ut deigen på en melet benkeoverflate, den skal være bare noen få millimeter tykk. Hvis deigen blir klissete og vanskelig å jobbe med, sett den en stund tilbake i kjøleskapet.
  6. Smør muffinsbrettet. Stikk ut passelig store sirkler som passer i muffinsbrettet (ca 11 cm i diameter), deigen skal så vidt nå over kanten. 
  7. Hell i vaniljefyllet nesten helt til randen. Strø litt revet muskat over om ønskelig.
  8. Stek i ca 25 minutter. Skru gjerne ned temperaturen til 180 grader hvis de blir for fort brune på toppen. 
  9. Tertene er ferdige hvis bunnen er sprø. Du kan sjekke dette ved å forsiktig banke under dem med fingrene.

Tips: For at tertene skal løsne lett fra formen, legg bakepapirstrimler under deigene i formen. Da kan man lett løfte dem opp når de er stekt. 

Serveres lune, gjerne med friske bær og litt raspet limeskall over. 

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg