Disse små, søte tertene er perfekte å servere til gjester eller bare som dessert. De skinner som sola 🙂
Oppskriften gir 12 små terter.
Ingredienser:
Mørdeig:
165 g hvetemel
25 g mandelmel
120 g kaldt smør, i terninger
55 g sukker
1 egg
Vaniljekrem
7 dl helmelk
7 eggeplommer
90 g sukker
Revet muskat
Slik gjør du:
- Tilsett alle ingrediensene til mørdeigen i en food prosessor. Bland til deigen former seg til en ball, men ikke for lenge! Pakk deigen inn i plastfolie og legg til kjøling mens du lager fyllet.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Varm opp melken til fyllet. Visp eggeplommer og sukker luftig, men ikke nødvendigvis til eggedosis.
- Tilsett melken i eggeblandingen, og visp til det dannes luftbobler. Hell blandingen i en liten mugge.
- Kjevle ut deigen på en melet benkeoverflate, den skal være bare noen få millimeter tykk. Hvis deigen blir klissete og vanskelig å jobbe med, sett den en stund tilbake i kjøleskapet.
- Smør muffinsbrettet. Stikk ut passelig store sirkler som passer i muffinsbrettet (ca 11 cm i diameter), deigen skal så vidt nå over kanten.
- Hell i vaniljefyllet nesten helt til randen. Strø litt revet muskat over om ønskelig.
- Stek i ca 25 minutter. Skru gjerne ned temperaturen til 180 grader hvis de blir for fort brune på toppen.
- Tertene er ferdige hvis bunnen er sprø. Du kan sjekke dette ved å forsiktig banke under dem med fingrene.
Tips: For at tertene skal løsne lett fra formen, legg bakepapirstrimler under deigene i formen. Da kan man lett løfte dem opp når de er stekt.
Serveres lune, gjerne med friske bær og litt raspet limeskall over.
Vel bekomme!
0 kommentarer