TERIYAKI

Dette er en enkel måte å lage teriyaki på. Man kan velge om man vil bruke kylling, svinestrimler, biffstrimler eller fisk. Sausen kan smake ganske salt, siden det er mye salt i soyasausen, men da kan man tilsette mer honning eller sukker. Derfor er det viktig å ikke krydre sausen før man har smakt. 


 

Ingredienser:

  • Ca 500 g kylling eller liknende etter ønske
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • 4 dl jasminris

Saus:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl appelsinjuice 
  • 0,5 dl vann
  • 2-3 ss honning
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss maisenna
  • Litt sukker etter smak

 

Stek kylling e.l. i olje, og krydre med salt og pepper.

Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele. Kok opp og la trekke i 3 minutter. Rør ut maisenna med litt kaldt vann og tilsett. La det koke opp og trekke et minutt til sausen tykner. Smak til. 

Server med ris, salat, gjerne grønnsaker (kan tilberedes sammen med kyllingen) og cashewnøtter. 

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg