QUESADILLAS

Dette er rask og billig mat som er populært hos store og små. Tortillalefsene kan fylles med nær sagt hva som helst. Kjøttdeig (tacokrydret), bønner, ost, pesto og diverse grønnsaker. Her har jeg brukt strimlet svinekjøtt som ble lagt en stund i marinade før steking. Det går helt fint uten marianade, velg favorittkrydder i stedet og krydre kjøttet i stekepannen.

 4 porsjoner

  • 8 tortillalefser
  • 400 gram strimlet kjøtt

      Marinade:

  • 1 ss ketchup
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts salt og ½ ts pepper
  • 1 ts urtekrydder
  • 1 dl nøytral olje

  • 100 gram ost, revet
  • 3 soltørkede tomater, kuttet i små biter
  • Litt purreløk, i skiver
  • Litt nøytral olje

    Bland marinaden og ha i kjøttet. Det bør helst marineres minst 30 minutter ? gjerne lengre. Brun kjøttet på forholdsvis høy temperatur. Skjær opp purre og rasp ost. Fyll tortillalefsene med ønsket fyll på det ene halvdelen og brett over halvdelen uten fyll. Ha litt olje på utsiden og legg i stekepannen på litt over middels varme. Det er ikke nødvendig med olje i pannen. Klem litt ned med en stekespade for å få osten til å smelte og dermed holde fyllet på plass. Snu og stek på andre siden når den har fått fin farge.

    Server gjerne med nachos, rømme og litt salat.

Vel bekomme!


 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg