PITABRØD MED MARINERT KJØTT

Enkelt og godt til hverdags, men er litt annerledes enn rundstykker med pålegg. Det gjør seg dermed godt på bordet når det kommer gjester.

4 porsjoner

6-8 pitabrød
500 strimlet kjøtt, svin eller okse

Marinade:
1 ss ketchup
2 ss soyasaus
2 ss urtekrydder etter eget ønske
Salt og pepper
1 dl nøytral olje
En skvis med lime eller sitron

Hvitløksdressing:
5 ss rømme eller creme fraice
½  fedd hvitløk, finhakket

I tillegg trenger du:
Rødkål fra pose
Rødløk, noen ringer
6-8 små tomater, i båter
Agurk, i skiver
Salatblader

Bland sammen ingrediensene til marinaden og legg i kjøttstrimlene, rør rundt. Marinaden og kjøttet kan eventuelt has i en brødpose som legges på en tallerken, det er da lett å snu og vende den slik at alle sider av kjøttet dekkes av marinaden. La dette stå på kjøkkenbenken i en halvtime – kjøttet blir temperert og trekker til seg smakene fra marinaden. Kjøttet kan med fordel marineres i flere timer, men da på et kjølig sted.

Lag hvitløksdressingen ved å blande finhakket hvitløk i rømmen.

Vask salaten, kutt opp tomatene og skjær noen agurkskiver.

Kjøttet stekes i to omganger. Bruk ganske høy temperatur og legg strimlene med litt av marinaden i pannen. Ikke stek for lenge, for da blir de bare tørre og seige.

Legg pitabrødene ut på en fjøl og dekk med ønsket mengde rødkål. Ha på salat, tomater og agurk. Legg på noen kjøttstrimler og løkringer og ha litt dressing over. NYT!!

TIPS: Som lørdagskos eller hvis det skal serveres til gjester, ville jeg heller valgt å steke en hel biff som får hvile etter steking og som deretter strimles – det blir saftigere, mørere og ser bedre ut en biffstrimler man kjøper.

For å få retten glutenfri kan man bake eller kjøpe glutenfrie pitabrød (i frysedisken). Glutenfri soyasaus må også brukes, denne kjøpes i stort sett alle dagligvarebutikker

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg