Dette smaker som italiensk gelato. Isen har få ingredienser, og er veldig rask å lage. Man slipper å piske både eggedosis og kremfløte, her pisker man alt sammen. Du kan selv variere mengden kaffe for å få den så sterk som du ønsker. Det blir ca. 1,3 liter ferdig is.
INGREDIENSER:
- 1 boks søtet kondensert melk (ikke vikingmelk)
- 6-7 dl kremfløte
- 2-3 ss pulverkaffe
- Hakket mørk sjokolade til pynt
FREMGANGSMÅTE:
Hell kremfløte og kondensert melk i en bolle.
Tilsett pulverkaffe, og pisk med håndmikser til blandingen blir luftig og det danner seg “bølger” på overflaten. Når man løfter opp vispen følger kremen med og danner topper – se bildet under.
Ha i en frysesikker form, og strø over hakket sjokolade.
Frys i fem timer – det er ikke behov for å røre undervei i fryseprosessen.
Vel bekomme!
2 kommentarer
Det så godt ut!
Oda: Ja, det er veldig godt. Ingen av oss drikker kaffe, men vi er glad i iskaffe og frappuchino, så denne er midt i blinken for oss 🙂