HJEMMELAGET KAFFEIS

Dette smaker som italiensk gelato. Isen har få ingredienser, og er veldig rask å lage. Man slipper å piske både eggedosis og kremfløte, her pisker man alt sammen. Du kan selv variere mengden kaffe for å få den så sterk som du ønsker. Det blir ca. 1,3 liter ferdig is.


 

INGREDIENSER:

  • 1 boks søtet kondensert melk (ikke vikingmelk)
  • 6-7 dl kremfløte
  • 2-3 ss pulverkaffe
  • Hakket mørk sjokolade til pynt

FREMGANGSMÅTE:

Hell kremfløte og kondensert melk i en bolle. 

Tilsett pulverkaffe, og pisk med håndmikser til blandingen blir luftig og det danner seg “bølger” på overflaten. Når man løfter opp vispen følger kremen med og danner topper – se bildet under.

Ha i en frysesikker form, og strø over hakket sjokolade.

Frys i fem timer – det er ikke behov for å røre undervei i fryseprosessen.

Vel bekomme!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg