Varm sjokolade med en liten klatt krem…mmm…det varmer helt inn i sjelen
Melk inneholder mange typer proteiner. Når melk kokes og blir satt til siden uten å røres i, koagulerer noen av disse proteinene og lager en hinne på toppen – det som vi kaller snerk. Melken endrer også smaken når den kokt. Den beste varme sjokoladen får man om melken bare varmes opp til den ryker. Ved å tilsette litt kaffepulver fremheves sjokoladesmaken samtidig som søtsmak dempes
Klar til å nytes…
4-5 glass
Ingredienser:
1 l melk, gjerne helmelk
100 -140 gram mørk sjokolade
1-2 ts pulverkaffe
1 dl kremfløte, lettpisket
Litt revet sjokolade eller litt kanel
Slik gjør du:
- Ha melken i en tykkbunnet kjele og varm opp. La melken bli så varm at den ryker – 80-85 grader, demp så varmen til et lavt nivå. Ha i mørk sjokolade som er hakket grovt opp, rør rundt. La det stå slik noen minutter til all sjokoladen er smeltet.
- Imens piskes fløten til en lettpisket krem.
- Øs den varme sjokoladen i tykke glass eller krus. Ha på pisket krem og et dryss med kanel eller litt revet sjokolade.
Nyt!!
6 kommentarer
Det så nydelig ut, lenge siden jeg har laget kakao
Mmm, det hørtes veldig godt ut nå
Ha en fin helg!
Iselin Renée: Takk, så hyggelig å høre. Ha ei flott helg
Pernille: Ja, det er skikkelig godt. En fin helg til deg også
Drikker kakoen når den er 35 grader varm
Drikker kakoen når den er 35 grader varm