VARM SJOKOLADE

Varm sjokolade med en liten klatt krem…mmm…det varmer helt inn i sjelen 🙂
Melk inneholder mange typer proteiner. Når melk kokes og blir satt til siden uten å røres i, koagulerer noen av disse proteinene og lager en hinne på toppen – det som vi kaller snerk. Melken endrer også smaken når den kokt. Den beste varme sjokoladen får man om melken bare varmes opp til den ryker. Ved å tilsette litt kaffepulver fremheves sjokoladesmaken samtidig som søtsmak dempes


Klar til å nytes…

4-5 glass
Ingredienser:

1 l melk, gjerne helmelk
100 -140 gram mørk sjokolade
1-2 ts pulverkaffe
1 dl kremfløte, lettpisket
Litt revet sjokolade eller litt kanel
 

Slik gjør du:

  1. Ha melken i en tykkbunnet kjele og varm opp.  La melken bli så varm at den ryker – 80-85 grader, demp så varmen til et lavt nivå. Ha i mørk sjokolade som er hakket grovt opp, rør rundt. La det stå slik noen minutter til all sjokoladen er smeltet.
  2. Imens piskes fløten til en lettpisket krem.
  3. Øs den varme sjokoladen i tykke glass eller krus. Ha på pisket krem og et dryss med kanel eller litt revet sjokolade.

Nyt!! 🙂

6 kommentarer

Siste innlegg