Dette er sunn og god snaddermat. Passer fint som kosemat en kveld, til lunsj eller som forrett. Fyllet kan varieres nærmest i det uendelige.
12 ruller
Ingredienser:
Rullene:
12 ark rispapir
Ca 400 gram kyllingfilet, i strimler
1 avocado eller et stykke agurk, i biter/staver
1 stor gulrot, raspet eller i tynne staver
1 paprika, i strimler
1 stilk stangselleri, i tynne strimler
En liten bunt fersk koriander/persille
Ca 100 gram cashewnøtter
Peanøttsaus:
3 ss soyasaus
3 ss peanøttsmør, fin type
3 ss sesamolje
2-3 ss lønnesirup eller honning
1 hvitløksfedd, raspet/finhakket
1 lime, saften
Slik gjør du:
- Stek kyllingbitene til de er gjennomstekte i litt nøytral olje. Ta de opp av pannen og ha de over i en bolle.
- Miks sammen ingrediensene til peanøttsausen. Hvis konsistensen blir litt tykk kan du røre inn litt vann.
- Kutt grønnsakene og bland de sammen med kyllingen. Ha også i cashewnøttene.
- Hell ca halvparten av peanøttsausen over kyllingen og grønnsakene og bland lett sammen.
- Ha lunkent vann i en stor rund bolle og legg et rispapir om gangen i vannet for å myke det opp – det tar ca 10-15 sekunder. La vannet renne av og legg papiret på en fjøl eller en tallerken. Ha på en stripe med fyll, ca 3-4 cm fra den ene siden. Brett de 3-4 cm som er uten fyll over fyllet og begynn å rull stramt. Brett inn en kant på hver side og rull sammen til en tett rull.
- Gjenta med resten av ingrediensene. Legg de ferdige rullene på et fat/brett og server med peanøttsausen ved siden av.
Håper det smaker!!
Tips::
- Variasjon: Mange typer grønnsaker passer godt i rullene: Agurk, mais, salat, kokte nudler, basilikum, løk, bønnespirer
- Rester er fine å ha med på skole eller jobb til lunsj. Pakk de da inne i plast for at ikke rispapiret skal tørke.
2 kommentarer
Ser kjempe gode ut! 😀
Victoria Larsen: Supert 🙂