hits
< div id="toppmeny"> < ul class="topmenu"> < li>Hjem < li>Om oss < li>Kategorier < li>Tips og triks < li>Arkiv < /ul> < /div>

HJEMMELAGET GRANOLA

Det er enkelt lage sin egen frokostblanding, og da kan man f den nyaktig som man vil ha den. Hvis noen liker trket frukt og andre ikke, kan man dele blandingen i to og mikse en del med frukt mens den andre delen kan vre uten. En annen fordel er at man har full kontroll p sukkermengden. Det brer seg en nydelig duft i huset nr man bruker litt krydder i blandingen, men det smaker ogs godt uten. Vil man unne seg noe ekstra, er det godt med litt grovhakket mrk sjokolade og friske br til.


Frokosten er servert..:-)

Ingredienser:
350 gr havregryn
75 gr solsikkefr
75 gr sesamfr
100 gr hasselntter, grovt hakket
100 gr mandler, grovt hakket
25 gr valntter, grovt hakket
2 ts kanel, kan slyfes
ts vaniljepulver eller ts vaniljeekstrakt
ts salt

1 dl rapsolje
1 dl eplejus/frokostjus eller lignende
1 dl lnnesirup eller honning

150-200 gr trket frukt/br (rosiner, aprikos, tranebr eller lignende)


Slik gjr du:

  • Sett stekeovnen p 150 C.
  • Vei opp og grovhakk mandler, hasselntter og valntter og ha dette over i en stor arbeidsbolle.
  • Sett arbeidsbollen p en vekt og vei og ml opp de andre trre ingrediensene. Bland sammen.
  • Ml opp olje, jus og sirup (ev. vaniljeekstrakt) og hell dette over de trre ingrediensene. Bland alt sammen og bre jevnt utover i en langpanne.
  • Sett midt i stekeovnen og la steke ca 40 minutter. Rr rundt ca hvert tiende minutt slik at alt blir jevnt ristet.
  • Ta ut av ovnen og la avkjle helt p stekebrettet.
  • Tilsett grovhakket trket frukt og ha alt over i et stort glass eller i en tett beholder.
  • Spises med yoghurt, kesam, kulturmelk eller det du mtte like. Ha gjerne litt friske br eller fruktbiter til.

2 kommentarer

Ligaya

06.05.2018 kl.10:17

Ser jo deilig ut der:)

De tre kokkene knuse

07.05.2018 kl.12:31

Ligaya: S bra hre, takk :D

Skriv en ny kommentar

De tre kokkene knuse

De tre kokkene knuse

46, Troms

Hei! Vi er tre matglade jenter i forskjellige aldre; Hanne-Rita, Elise og Sandra - og dette er vr "familiekokebok". Vi hper kunne gi inspirasjon bde til hverdags- og festmat. Den ene av oss har cliaki, og derfor har vi noen glutenfrie oppskrifter p lur. Vi hper at du vil flge oss videre!

Kategorier

Arkiv