SJOKOLADE OG BANANKAKE

Sjokolade og banan passer utmerket sammen. Denne kaken har mørk sjokoladesmak og bananen gir den god og rundt søtsmak, samtidig som den gjør kaken saftig.

Ingredienser;
Bunn:
125 gram hvetemel
50 gram kakaopulver
1 ts natron
½ ts bakepulver
½ ts salt
110 gram smør, romtemperert
140 gram brunt sukker
3 egg
2-3 godt modne bananer, 225 gram bananpuré
120 gram kokesjokolade, finhakket eller sjokoladechips
½ ts vaniljepulver/1ts vaniljesukker

Sjokoladekrem:
150 gram smør
250 gram melis
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 ss sterk kaffe

Rund form, 20 cm i diameter
Pynt: Revet sjokolade og eventuelt friske jordbær

 

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 180 ºC grader og kle bunnen av formen med bakepapir.
  • Mål opp mel, kakao, salt, bakepulver og natron i en bakebolle. (Bland sammen med en ballongvisp for å fjerne klumper og blande ingrediensene, eller bruk sikt når du senere skal blande med de øvrige ingrediensene)
  • Mos banene med en gaffel på en fjøl eller et fat.
  • Ha smør og sukker i en stor bakebolle og miks sammen med en elektrisk mikser til det får en kremet konsistens. Ha i eggene og miks godt. Bland inn de moste bananene.
  • Hell over de tørre ingrediensene og bland inn med mikseren på lav hastighet, rør mikseren litt rundt for å få alt blandet inn. Rør allikevel ikke mer enn nødvendig for å unngå at røren blir seig.
  • Rør inn hakket sjokolade/sjokoladechips.
  • Hell røren over i formen og jevn den utover.
  • Stekes på rist i nedre delen av ovnen i ca 30 minutter. Ta ut av ovnen og sett på rist for avkjøling.
  • Lag sjokoladekremen: Visp sammen smør, vaniljesukker, kakao og halvparten av melisen. Tilsett så kaffe og resten av melisen og miks det til en jevn og luftig krem.
  • Montering: Del kakebunnen i to. Hvis du finner det nødvendig kan bunnene dynkes med litt melk. Fordel et tynt lag med sjokoladekrem og legg den andre bunnen oppå. Smør et jevn lag med krem på toppen, og ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt pene rosetter langs kanten.
  • Pynt eventuelt med friske bær og litt høvlet sjokolade i midten.

 

 

Tips:

  • Kaken kan lages i en større form, 22 eller 24 cm, men da må det kortes ned på steketiden.
  • Allergivennlig: Kaken gjøres enkelt glutenfri ved å erstatte melet med glutenfri melmiks. De aller fleste sjokolader inneholder bare spor av gluten, og er da egnet for de med cøliaki, men sjekk for sikker hets skyld innholdsfortegnelsen. Kaken blir laktosefri ved å erstatte smør med et laktosefritt alternativ. Sjekk også innholdsfortegnelsen på sjokoladen.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg