hits
< div id="toppmeny"> < ul class="topmenu"> < li>Hjem < li>Om oss < li>Kategorier < li>Tips og triks < li>Arkiv < /ul> < /div>

SJOKOLADE OG BANANKAKE

Sjokolade og banan passer utmerket sammen. Denne kaken har mrk sjokoladesmak og bananen gir den god og rundt stsmak, samtidig som den gjr kaken saftig.

Ingredienser;
Bunn:
125 gram hvetemel
50 gram kakaopulver
1 ts natron
ts bakepulver
ts salt
110 gram smr, romtemperert
140 gram brunt sukker
3 egg
2-3 godt modne bananer, 225 gram bananpur
120 gram kokesjokolade, finhakket eller sjokoladechips
ts vaniljepulver/1ts vaniljesukker

Sjokoladekrem:
150 gram smr
250 gram melis
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 ss sterk kaffe

Rund form, 20 cm i diameter
Pynt: Revet sjokolade og eventuelt friske jordbr

Slik gjr du:

  • Forvarm stekeovnen til 180 C grader og kle bunnen av formen med bakepapir.
  • Ml opp mel, kakao, salt, bakepulver og natron i en bakebolle. (Bland sammen med en ballongvisp for fjerne klumper og blande ingrediensene, eller bruk sikt nr du senere skal blande med de vrige ingrediensene)
  • Mos banene med en gaffel p en fjl eller et fat.
  • Ha smr og sukker i en stor bakebolle og miks sammen med en elektrisk mikser til det fr en kremet konsistens. Ha i eggene og miks godt. Bland inn de moste bananene.
  • Hell over de trre ingrediensene og bland inn med mikseren p lav hastighet, rr mikseren litt rundt for f alt blandet inn. Rr allikevel ikke mer enn ndvendig for unng at rren blir seig.
  • Rr inn hakket sjokolade/sjokoladechips.
  • Hell rren over i formen og jevn den utover.  
  • Stekes p rist i nedre delen av ovnen i ca 30 minutter. Ta ut av ovnen og sett p rist for avkjling.
  • Lag sjokoladekremen: Visp sammen smr, vaniljesukker, kakao og halvparten av melisen. Tilsett s kaffe og resten av melisen og miks det til en jevn og luftig krem.
  • Montering: Del kakebunnen i to. Hvis du finner det ndvendig kan bunnene dynkes med litt melk. Fordel et tynt lag med sjokoladekrem og legg den andre bunnen opp. Smr et jevn lag med krem p toppen, og ha resten av kremen i en sprytepose og spryt pene rosetter langs kanten. 
  • Pynt eventuelt med friske br og litt hvlet sjokolade i midten.

 

 

Tips:

  • Kaken kan lages i en strre form, 22 eller 24 cm, men da m det kortes ned p steketiden.
  • Allergivennlig: Kaken gjres enkelt glutenfri ved erstatte melet med glutenfri melmiks. De aller fleste sjokolader inneholder bare spor av gluten, og er da egnet for de med cliaki, men sjekk for sikker hets skyld innholdsfortegnelsen. Kaken blir laktosefri ved erstatte smr med et laktosefritt alternativ. Sjekk ogs innholdsfortegnelsen p sjokoladen.

 

2 kommentarer

Victoria Larsen

16.04.2018 kl.13:13

Denne ser helt nyyydelig ut!! Nam nam :-)

De tre kokkene knuse

16.04.2018 kl.14:02

Victoria Larsen: Takk, s bra hre. Det fins alltid en unnskyldning til litt sjokolade :-)

Skriv en ny kommentar

De tre kokkene knuse

De tre kokkene knuse

46, Troms

Hei! Vi er tre matglade jenter i forskjellige aldre; Hanne-Rita, Elise og Sandra - og dette er vr "familiekokebok". Vi hper kunne gi inspirasjon bde til hverdags- og festmat. Den ene av oss har cliaki, og derfor har vi noen glutenfrie oppskrifter p lur. Vi hper at du vil flge oss videre!

Kategorier

Arkiv