KYLLING I KREMET SAUS MED SOLTØRKET TOMAT

Her får du oppskrift på en nydelig rett med kylling og en kremet saus med blant annet soltørket tomat og hvitløk. Det er få ingredienser, raskt å lage og gir absolutt valuta for pengene. Anbefales.


Nammis 🙂

4 porsjoner
Ingredienser:

Ca 600 gram kyllingbryst
Salt og pepper
1 ½ ts paprikakrydder
2-4 fedd hvitløk, finhakket
6-8 Soltørkede tomater i olje, i små biter
3 ss olje fra tomatglasset eller annen olje
1 ts sennep
100 gram fersk spinat eller 6-7 frosne kuber

1 ½ dl fløte/kokosmelk
1 dl kyllingkraft

Ris eller pasta

 

Slik gjør du:

  • Kok ris eller pasta etter anvisning på pakken.
  • Legg kyllingfiletene flatt på en fjøl og del i to tynne fileter.
  • Bruk en stekepanne med høye kanter eller en gryte. Varm den opp til middels til høy varme med litt olje fra glasset med soltørket tomat, eller bruk annen olje.
  • Brun filetene pent på begge sider og krydre med salt, pepper og paprika. Legg til side på et fat.
  • Ha eventuelt litt mer av oljen fra tomatglasset i pannen og fres hvitløken til den dufter, ca 30 sekunder. Ha i hakkede soltørkede tomater og rør inn sennep (sennepen kan sløyfes, men gir en god og fyldig smak uten at man kjenner at det er sennep).
  • Hell over kraften og fløte og ha kyllingfiletene tilbake i pannen. Kok opp og demp platen slik at det bare småputrer. Bruker du frossen spinat has den i nå, fersk kan du vente med å blande inn rett før retten er ferdig kokt. Når kyllingen er gjennomkokt er retten ferdig. Tiden vil variere etter tykkelse på filetene, men fra 4-8 minutter.
  • Smak til med salt og pepper og server med ris eller pasta, eller bare godt brød.

Velbekomme!

 

Tips:

  • Grønnsakkraft kan brukes istedenfor kyllingkraft.
  • Fløte kan erstattes av kokosmelk.
  • Kraften kan erstattes av litt hvitvin. Hell den i så fall over når  hvitløken har frest og la den redusere til halv mengde før du tilsetter tomater.
  • Retten er glutenfri ved bruk av ris eller glutenfri pasta ved siden av, og kan gjøres laktosefri ved å erstatte fløte med et laktosefritt alternativ.


Her er det brukt frossen spinat, billig, sunt og godt..

Klar-ferdig-spis..:-)

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg