KNUSTE POTETER MED HVITLØK OG PARMESAN

Dette er en enkel måte å få smakfulle og spennende poteter på. De egner seg like godt som tilbehør som til snacks med en god dipp eller bare rømme til. På tapasbordet passer de godt inn. Persillen kan byttes ut med rosmarin eller timian, eller bruk alle tre om du vil.

4 porsjoner
Ingredienser:

700 gram poteter, f.eks. mandel
3 ss smeltet smør eller olje, f.eks. raps
2-4 hvitløksfedd, raspet eller finhakket
1 ss finhakket fersk persille
Salt og pepper
2 ss finrevet parmesan

 

Slik gjør du:

  • Skrubb potetene godt, og dampkok de på rist til de er akkurat møre.
  • Sett stekeovnen på 220 ºC.
  • Legg potetene på et stekebrett og trykk de litt flate med en potetmoser, eller annet passende redskap. Det er en fordel at overflaten ikke blir helt slett for å holde bedre på smøret og krydderet, små humper og dumper blir også lettere sprøstekte.
  • Smelt smør, rasp hvitløk og finhakk persillen. Bland sammen.
  • Fordel smørblandingen over alle potetene med en skje. Kvern over salt og pepper og sett litt høyere enn midt i ovnen.
  • La steke til potetene har fått litt gylden farge i kantene, ca 15 minutter. Ta ut av ovnen og dryss over revet parmesan. Sett tilbake i ovnen og la stå til osten har smeltet.
  • Ta ut av ovnen og ha over litt ekstra finhakket persille og et lite dryss salt. Server til middag eller bare som snacks med en god dipp.

Dig in!!

6 kommentarer

Siste innlegg