PASTA MED SOPP- OG BASILIKUMSAUS

Dette er en god, enkel og superkjapp middags- eller lunsjrett. Den er uten kjøtt, men om man ønsker kan litt stekt bacon, kyllingbiter eller litt rester etter en kjøttmiddag tilsettes.


Godt og enkelt…:-)

4 porsjoner
Ingredienser:

500 gram pastaskruer
200 gram sjampinjong, i båter
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss smør/olje
2 dl fløte
1 dl hønsekraft/buljong+vann
1 neve fersk basilikum, hakket
Salt og pepper

Parmesan
Cashewnøtter
Godt brød

 

Slik gjør du:

  • Kok opp en kjele med vann som er godt saltet, og kok pastaen etter anvisning på pakken.
  • Varm smøret i en stekepanne/kjele og fres sopp og hvitløk et par minutter.
  • Hell i fløte og kraft. Kok opp og la småkoke et par minutter. Smak til med salt og pepper og rør inn basilikum (den kan eventuelt drysses over ved servering). Soltørket tomat vil passe ypperlig i denne retten, og gir litt smak av umami hvis man utelater kjøtt. 
  • Server sausen til pastaen sammen med cashewnøtter og parmesan. Litt godt brød ved siden av gjør retten mer mettende.

Buon appetito!

4 kommentarer

Siste innlegg