hits
< div id="toppmeny"> < ul class="topmenu"> < li>Hjem < li>Om oss < li>Kategorier < li>Tips og triks < li>Arkiv < /ul> < /div>

HJEMMELAGET KARAMELLPUDDING

Dette er en god gammel klassiker p dessertbordet, og er en fristelse som er vanskelig motst. Konsistensen blir flyelsmyk, og den er ikke vanskelig lage. Smaken blir mye bedre enn de man kjper, og det er med stolthet man kan servere noe man har laget selv. Puddingen kan med fordel lages dagen fr den skal serveres, men kan ogs lages samme dag.

6 porsjoner
Ingredienser:

Glasering av formen:
100 gram sukker

Pudding:
2 dl kremflte
4 dl helmelk
2 ss sukker
1 vaniljestang
4 egg

Pynt:
1 dl kremflte, pisket
Noen hakkede mandler eller pistasjntter
Brdform p 1 liter eller rund randform

 

Slik gjr du:

  • Fordel sukkeret i et jevnt lag i en kjele med tykk bunn og smelt det p svak varme.  Vri og vend p kjelen slik at det smelter jevnt. (Noen drper sitronsaft kan tilsettes for forhindre at sukkeret krystalliserer seg). Nr det har ftt passe gyllenbrun farge, tas kjelen av platen og karamellmassen fordeles jevnt i formen.
  • Ha melk, flte og sukker i en kasserolle. Del vaniljestangen i to og skrap ut frene. Ha frene og stangen i flteblandingen.
  • Varm langsomt opp til det nesten koker. Avkjl blandingen litt.
  • Ha eggeplommene i en miksebolle og pisk de lett sammen.
  • Nr flteblandingen er kjlt litt, helles den over i eggene og det hele rres lett sammen (ikke pisk mye luft inn i massen).
  • Hell blandingen gjennom en sikt over i formen. Dekk med aluminiumsfolie.
  • Sett ovnen p 125 C.
  • Mens ovnen varmes lar du formen st litt p benken - den fr da satt seg og blir kvitt eventuelle luftbobler. Dekk gjerne formen med aluminiumsfolie.
  • Sett en langpanne/ildfast form i ovnen og fyll den med varmt vann, til det nr 2-3 cm opp p sidene.
  • Sett formen med puddingen i vannbadet. La puddingen st til den har stivnet - ca 2 timer. Du kan sjekke at den er ferdig ved forsiktig kjenne p den med baksiden av en skje som er fuktet med vann. Den skal fortsatt disse litt, men allikevel kjennes fast ut. Den vil stivne ytterligere nr den er avkjlt.
  • Avkjl, og sett kaldt i minimum 3-4 timer.
  • Bruk et serveringsfat med kanter. Legg det over formen og snu begge deler rundt. Pynt med litt vispet krem og eventuelt noen hakkede mandler/ntter og litt sitronmelisse. Har du friske br gjr det seg godt p toppen

 

Hper det smaker!

Tips::

Puddingen kan ogs lages med bare helmelk. Bruk da 5 dl helmelk og k til 5 egg.

Fr karamellpuddingen skal hvelves over p et fat, kan det vre lurt varme opp utsiden av formen litt for at puddingen lettere skal slippe taket. Det kan gjre ved dyppe den i varmt vann, varme opp med en hrfner eller ved holde den over varm damp.


Flte, melk, sukker og vanilje varmes opp..


Eggene piskes lett sammen..


Flteblandingen er blandet med eggene..


Blandingen er silt over i formen..


Dekket med aluminiumsfolie for unng hinne p toppen og satt i vannbad i ovnen..


2 timer har gtt og puddingen er ferdig..

Alt klart :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

De tre kokkene knuse

De tre kokkene knuse

45, Troms

Hei! Vi er tre matglade jenter i forskjellige aldre; Hanne-Rita, Elise og Sandra - og dette er vr "familiekokebok". Vi hper kunne gi inspirasjon bde til hverdags- og festmat. Den ene av oss har cliaki, og derfor har vi noen glutenfrie oppskrifter p lur. Vi hper at du vil flge oss videre!

Kategorier

Arkiv