hits
< div id="toppmeny"> < ul class="topmenu"> < li>Hjem < li>Om oss < li>Kategorier < li>Tips og triks < li>Arkiv < /ul> < /div>

HJEMMELAGET KARAMELLPUDDING

Dette er en god gammel klassiker på dessertbordet, og er en fristelse som er vanskelig å motstå. Konsistensen blir fløyelsmyk, og den er ikke vanskelig å lage. Smaken blir mye bedre enn de man kjøper, og det er med stolthet man kan servere noe man har laget selv. Puddingen kan med fordel lages dagen før den skal serveres, men kan også lages samme dag.

6 porsjoner
Ingredienser:

Glasering av formen:
100 gram sukker

Pudding:
2 dl kremfløte
4 dl helmelk
2 ss sukker
1 vaniljestang
4 egg

Pynt:
1 ½ dl kremfløte, pisket
Noen hakkede mandler eller pistasjnøtter
Brødform på 1 ½ liter eller rund randform

 

Slik gjør du:

  • Fordel sukkeret i et jevnt lag i en kjele med tykk bunn og smelt det på svak varme.  Vri og vend på kjelen slik at det smelter jevnt. (Noen dråper sitronsaft kan tilsettes for å forhindre at sukkeret krystalliserer seg). Når det har fått passe gyllenbrun farge, tas kjelen av platen og karamellmassen fordeles jevnt i formen.
  • Ha melk, fløte og sukker i en kasserolle. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i fløteblandingen.
  • Varm langsomt opp til det nesten koker. Avkjøl blandingen litt.
  • Ha eggeplommene i en miksebolle og pisk de lett sammen.
  • Når fløteblandingen er kjølt litt, helles den over i eggene og det hele røres lett sammen (ikke pisk mye luft inn i massen).
  • Hell blandingen gjennom en sikt over i formen. Dekk med aluminiumsfolie.
  • Sett ovnen på 125 ºC.
  • Mens ovnen varmes lar du formen stå litt på benken - den får da satt seg og blir kvitt eventuelle luftbobler. Dekk gjerne formen med aluminiumsfolie.
  • Sett en langpanne/ildfast form i ovnen og fyll den med varmt vann, til det når 2-3 cm opp på sidene.
  • Sett formen med puddingen i vannbadet. La puddingen stå til den har stivnet - ca 2 timer. Du kan sjekke at den er ferdig ved forsiktig å kjenne på den med baksiden av en skje som er fuktet med vann. Den skal fortsatt disse litt, men allikevel kjennes fast ut. Den vil stivne ytterligere når den er avkjølt.
  • Avkjøl, og sett kaldt i minimum 3-4 timer.
  • Bruk et serveringsfat med kanter. Legg det over formen og snu begge deler rundt. Pynt med litt vispet krem og eventuelt noen hakkede mandler/nøtter og litt sitronmelisse. Har du friske bær gjør det seg godt på toppen

 

Håper det smaker!

Tips::

Puddingen kan også lages med bare helmelk. Bruk da 5 ½ dl helmelk og øk til 5 egg.

Før karamellpuddingen skal hvelves over på et fat, kan det være lurt å varme opp utsiden av formen litt for at puddingen lettere skal slippe taket. Det kan gjøre ved å dyppe den i varmt vann, varme opp med en hårføner eller ved å holde den over varm damp.


Fløte, melk, sukker og vanilje varmes opp..


Eggene piskes lett sammen..


Fløteblandingen er blandet med eggene..


Blandingen er silt over i formen..


Dekket med aluminiumsfolie for å unngå hinne på toppen og satt i vannbad i ovnen..


2 timer har gått og puddingen er ferdig..

Alt klart :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

De tre kokkene knuse

De tre kokkene knuse

45, Tromsø

Hei! Vi er tre matglade jenter i forskjellige aldre; Hanne-Rita, Elise og Sandra - og dette er vår "familiekokebok". Vi håper å kunne gi inspirasjon både til hverdags- og festmat. Den ene av oss har cøliaki, og derfor har vi noen glutenfrie oppskrifter på lur. Vi håper at du vil følge oss videre!

Kategorier

Arkiv