hits
< div id="toppmeny"> < ul class="topmenu"> < li>Hjem < li>Om oss < li>Kategorier < li>Tips og triks < li>Arkiv < /ul> < /div>

NYDELIG KANELBRØD

På en ferietur til St. Paul, Minnesota, fikk vi hver morgen servert ferskt kanelbrød fra den lokale bakeren. Brødet ble skåret i skiver og ristet, de varme skivene ble smurt med smør.  Smøret smeltet og ble toppet med noen friske bringebær og et dryss sukker - gjett om det smakte. Dessverre fikk vi ikke oppskriften, men har prøvd og feilet litt før vi nå har kommet frem til denne oppskriften, og vi er mer enn fornøyd. Brødet minner veldig om kanelsnurrer, men er enklere å lage siden man slipper å forme og steke flere brett med snurrer.

Blir til ett brød

Ingredienser:
2 egg
2 dl melk
25 gram fersk gjær/2ts tørrgjær
500 gram hvetemel
2 ss sukker
1 ts kanel
½ ts salt
75 gram smør, romtemperert

Fyll:
4 ss mykt smør
6 ss brunt sukker
2 ss kanel

En brødform, 2 liter

Slik gjør du:

  • Varm melken til romtemperatur, ca 25 ºC. Ha melk og egg i bakebollen til en kjøkkenmaskin og smuldre gjæren i dette. Sett maskinen på. Vei opp de tørre ingrediensene og tilsett i bakebollen (ved bruk av tørrgjær blander du den sammen med de andre tørre ingrediensene). La maskinen gå på sakte hastighet i ca 6-8 minutter.
  • Tilsett smøret som er skåret i skiver/terninger. La maskinen gå til det er jevnt blandet inn, ca 5 minutter. Øk hastigheten og la maskinen gå noen runder på høy hastighet.
  • Dekk til bollen og la heve til deigen er doblet i størrelse, ca 1 - 1 ½ time.
  • Ta deigen ut på et melet underlag og kjevl eller klem den ut til et rektangel, som er litt lengre enn formen - ca 40x30 cm.
  • Rør sammen ingrediensene til fyllet, og smør det jevnt utover leiven.
  • Rull deigen sammen til en pølse fra den ene langsiden.
  • Bruk en skarp kniv og del pølsen i to på langs, i to like store deler, men la ca 3 cm være igjen slik at den henger sammen i den ene enden. Snu snittflaten opp. Legg den ene delen over den andre og tvinn de to delene  sammen, hele tiden med snittflaten opp.
  • Legg brødet i en smurt brødform.
  • Dekk til og sett til etterheving, til det er omtrent doblet i størrelse - ca 1 time.
  • Varm ovnen til 190 ºC.
  • Stek brødet på rist nederst i ovnen, i ca 35 minutter. Hvis du ser at det begynner å bli mørkt på toppen, kan du sette en tom stekeplate inn i ovnen et stykke over brødet, eller dekke det til med bakepapir den siste tiden.
  • Når brødet er ferdig stekt, må det tas ut av formen og avkjøles på rist.
  • Server med smør og eventuelt hjemmelaget bringebærsyltetøy.

 

Håper det faller i smak!!

Tips::

  • Om du er glad i rosiner, kan du gjerne tilsette det. Bløtlegg de litt først.
  • Vanlig raffinert sukker kan brukes i fyllet, men brunt sukker gir en fyldig og karamellaktig smak.
  • Deigen kan gjerne settes kvelden i forveien og oppbevares kaldt til neste morgen.
  • Oppskriften kan også brukes til kanelsnurrer. Gir ca 15 snurrer, avhengig av størrelsen.

 



 

4 kommentarer

Victoria Larsen

22.12.2017 kl.18:18

Ser jo helt nydelig ut!! :-)

De tre kokkene knuse

22.12.2017 kl.21:27

Victoria Larsen: Takk! Anbefales :-)

Pie in the sky

22.12.2017 kl.20:08

Så nydelig det ser ut! :-)

De tre kokkene knuse

22.12.2017 kl.21:29

Pie in the sky: Takk for hyggelig kommentar! Vi synes det er kjempegodt :-)

Skriv en ny kommentar

De tre kokkene knuse

De tre kokkene knuse

45, Tromsø

Hei! Vi er tre matglade jenter i forskjellige aldre; Hanne-Rita, Elise og Sandra - og dette er vår "familiekokebok". Vi håper å kunne gi inspirasjon både til hverdags- og festmat. Den ene av oss har cøliaki, og derfor har vi noen glutenfrie oppskrifter på lur. Vi håper at du vil følge oss videre!

Kategorier

Arkiv