KONJAKKSAUS MED SJAMPINJONG

Dette blir en nydelig og fyldig saus, som passer utmerket til for eksempel kalvefilet, svinefilet, biff og kylling. Sausen kan også lages uten konjakk, men den tilfører noe helt eget og bør være med

4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 300 gram sjampinjong, i båter
1 sjalottløk, finhakket
1 ss mel/maisenna
3 ss konjakk
2,5 dl fløte
2 ss soyasaus
Salt og pepper
Litt smør til steking
Eventuelt stekekraft fra kjøttet
2 ss hakket persille

 

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en stekepanne/kjele, eller bruk samme panne som du eventuelt har stekt kjøtt i, og fres løken på middels varme. Tilsett sjampinjong og la den frese med noen minutter.
  2. Dryss over mel/maisenna og rør om.
  3. Tilsett konjakk, soyasaus og fløte. Kok opp og la småkoke et par minutter.
  4. Hvis du har noe kraft fra steking av kjøtt, tilsettes det. Reduser eventuelt litt på mengden fløte.
  5. Smak til med salt og pepper, og dryss over hakket persille før servering.

    Ha et smakfullt måltid!!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg