OVNSBAKTE SMÅPOTETER

Vi setter egne poteter, og de aller beste er de små nypotetene om høsten. Når de bakes i ovnen blir de ekstra gode. Her får de følge av hvitløk og litt friske urter. De kan serveres til det meste og passer også godt på et tapasbord med litt aioli.

 

Ingredienser:
Beregn 150-200 gram poteter per person

Til 4 personer:
700 gram småpoteter
2-3 ss matolje (raps, solsikke eller olivenolje)
2 fedd hvitløk, finhakket
Flaksalt
Pepper
1 ss hakkete friske urter (f. eks persille, basilikum, gressløk eller dill)

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 225 ºC.
  2. Skrubb potetene godt.
  3. Fordel potetene jevn utover i en ildfast form eller på en stekeplate med bakepapir.
  4. Ringle over ønsket type olje. Fordel hvitløk over og salt og nykvernet pepper. Bland godt sammen slik at potetene er jevnt dekket med olje og krydder.
  5. Stek midt i ovnen til de er møre, ca 25 minutter.     
  6. Ta ut av ovnen og dryss over litt finhakkede urter.

                                                                                             

4 kommentarer

Siste innlegg