< div id="toppmeny"> < ul class="topmenu"> < li>Hjem < li>Om oss < li>Kategorier < li>Tips og triks < li>Arkiv < /ul> < /div>

GODE PANNEKAKER

Pannekaker skaper begeistring hos store og sm. Dette blir kjempegode hverdagspannekaker, og her i grden serveres de ofte med blbr eller bare litt sukker og en god suppe ved siden av. Det kan nesten ikke bli bedre :-)


Enkelt og kjempegodt :-)
 

4 porsjoner - gir 1 liter rre, ca 12-13 tynne pannekaker
Ingredienser:
5 dl hvetemel
3 ss sukker (valgfritt)
ts salt
5 dl melk
3 egg
Smr/margarin til steking

 

Slik gjr du:

  • Ha mel, sukker og salt i en bolle. Bland sammen og tilsett ca 4 dl av melken og rr med en visp til en glatt og klumpefri rre.
  • Tilsett resten av melken og rr til en jevn masse.
  • Bland inn eggene, men ikke rr mer enn ndvendig.
  • La rren st og svelle i ca 15-20 minutter p kjkkenbenken. Du blir da kvitt "bobler" med mel i rren og melet fr tid til trekke til seg vsken, og binder da rren bedre sammen. Hvis rren er litt tykk, tilsett en liten mengde melk.
  • Varm opp en stekepanne, gjerne en med non-stick belegg, med litt smr til ganske hy varme (mellom middels og hy).
  • Stek tynne pannekaker. Hell s mye rre at det s vidt dekker bunnen av pannen. Drei pannen s rren fordeler seg jevnt. Nr overflaten har stivnet, snur du og steker videre p andre siden. De skal vre pent gylne p begge sider.
  • Legg de ferdig stekte pannekakene i en stabel p en tallerken, og servere de mens de fortsatt er lune.
  • nsker du oppskrift p en enkel og god suppe som kan serveres ved siden av - trykk her

Hper det smaker!

 

  • Bytt gjerne litt av hvetemelet ut med litt grovt mel for en sunnere og mer mettende variant.
  • Rester av kefir eller yoghurt m gjerne tilsettes i rren.
  • Allergivennlig: lakotsefri variant, bytt ut melken med laktosefri melk og smr med laktosefri margarin. Denne oppskriften egner seg ikke s godt til lage glutenfri. Siden glutenfritt mel ikke har evne til binde seg s godt sammen, m det en oppskrift med mer egg til.

2 kommentarer

elisebr

01.09.2017 kl.11:06

S gode de s ut! :)

De tre kokkene knuse

01.09.2017 kl.12:03

elisebr: Takk! Enkelt og veldig godt :)

Skriv en ny kommentar

De tre kokkene knuse

De tre kokkene knuse

45, Troms

Hei! Vi er tre matglade jenter i forskjellige aldre; Hanne-Rita, Elise og Sandra - og dette er vr "familiekokebok". Vi hper kunne gi inspirasjon bde til hverdags- og festmat. Den ene av oss har cliaki, og derfor har vi noen glutenfrie oppskrifter p lur. Vi hper at du vil flge oss videre!

Kategorier

Arkiv

hits