GODE PANNEKAKER

Pannekaker skaper begeistring hos store og små. Dette blir kjempegode hverdagspannekaker, og her i gården serveres de ofte med blåbær eller bare litt sukker og en god suppe ved siden av. Det kan nesten ikke bli bedre 🙂


Enkelt og kjempegodt 🙂
 

4 porsjoner – gir 1 liter røre, ca 12-13 tynne pannekaker
Ingredienser:
5 dl hvetemel
3 ss sukker (valgfritt)
½ ts salt
5 dl melk
3 egg
Smør/margarin til steking

 

Slik gjør du:

  • Ha mel, sukker og salt i en bolle. Bland sammen og tilsett ca 4 dl av melken og rør med en visp til en glatt og klumpefri røre.
  • Tilsett resten av melken og rør til en jevn masse.
  • Bland inn eggene, men ikke rør mer enn nødvendig.
  • La røren stå og svelle i ca 15-20 minutter på kjøkkenbenken. Du blir da kvitt “bobler” med mel i røren og melet får tid til å trekke til seg væsken, og binder da røren bedre sammen. Hvis røren er litt tykk, tilsett en liten mengde melk.
  • Varm opp en stekepanne, gjerne en med non-stick belegg, med litt smør til ganske høy varme (mellom middels og høy).
  • Stek tynne pannekaker. Hell så mye røre at det så vidt dekker bunnen av pannen. Drei pannen så røren fordeler seg jevnt. Når overflaten har stivnet, snur du og steker videre på andre siden. De skal være pent gylne på begge sider.
  • Legg de ferdig stekte pannekakene i en stabel på en tallerken, og servere de mens de fortsatt er lune.
  • Ønsker du oppskrift på en enkel og god suppe som kan serveres ved siden av – trykk her

Håper det smaker!

 

  • Bytt gjerne litt av hvetemelet ut med litt grovt mel for en sunnere og mer mettende variant.
  • Rester av kefir eller yoghurt må gjerne tilsettes i røren.
  • Allergivennlig: lakotsefri variant, bytt ut melken med laktosefri melk og smør med laktosefri margarin. Denne oppskriften egner seg ikke så godt til å lage glutenfri. Siden glutenfritt mel ikke har evne til å binde seg så godt sammen, må det en oppskrift med mer egg til.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg