SJOKOLADE SEMIFREDDO

Semifreddo er et av mange mirakler fra Italia. Selv om det er en frossen dessert, har den en fløyelsmyk og kremet konsistens, på grunn av ingrediensene og måten de er satt sammen på. Semifreddo betyr “halvfrossen” på italiensk, den minner mer om kald mousse enn iskrem. Det beste av alt er at den er enkel å lage og det er ikke nødvendig med ismaskin eller annet fancy utstyr.  Den kan smakssettes med mye forskjellig, her blir det nydelig sjokoladesmak


Mmmm….

Ingredienser
2 egg
2 eggeplommer
5 ss sukker
3 dl kremfløte
2 ss kakaopulver
75 gram kokesjokolade, finhakket

En brødform på 1-1 ½ liter eller porsjonsformer

 

Slik gjør du:

  • Finn frem en form og klargjør utstyr og ingredienser før du begynner. Fløten oppbevares i kjøleskap til den skal piskes. Legg gjerne en slikkepott klar på et fat ved koketoppen, så slipper du å avbryte når du holder på å piske.
  • Kle formen med plastfolie ? det gjør at du enkelt får den ut av formen når den skal serveres (vi bruker to lag plastfolie og tar en i hver retning. La folien gå ut over formen, slik at det er nok til å dekke over isen når den skal fryses).
  • Bland egg, eggeplommer og sukker i en ildfast arbeidsbolle, gjerne en med rund bunn, for da får vispen bedre tak. Visp sammen og sett bollen over en kjele med vann som er rundt kokepunktet. Bunnen av bollen må ikke berøre vannet.
  • Pisk med elektrisk håndmikser til det blir en lysegul og luftig eggedosis. Ta ned fra sidene underveis med en slikkepott. Pisk til massen er doblet i volum, det tar ca 8-10 minutter. Sukkeret skal være helt oppløst.
  • Ta bollen vekk fra kjelen og visp videre til eggedosisen er blitt romtemperert ? det tar bare et par minutter.
  • Visp fløten til det nesten er blitt en myk krem, sikt over kakao og fortsett vispingen til det dannes myke bølger på kremen. Kremen skal ikke være helt stivpisket.
  • Ha kremen over i eggedosisen. Ha over finhakket sjokolade og vend ingrediensene forsiktig sammen for å bevare luften.
  • Hell blandingen forsiktig over i formen og dekk til med plastfolien. Gi formen et lite kakk mot kjøkkenbenken for å fjerne luftlommer.
  • Sett i fryseren – i minimum 6 timer.
  • Hvis isen ikke brukes sammen dag, ta den frem ca 15 minutter før den skal serveres, slik at den får tid til å mykne.
  • Isen kan serveres som en iskake – ha den over på et serveringsfat og pynt den gjerne med litt hakkede nøtter/friske bær. Den kan også anrettes på asjetter eller formes til kuler med en isskje.
  • Nyt hver munnfull av herligheten!

 

 

TIPS:

  • 1 ts pulverkaffe kan tilsettes for å forsterke sjokoladesmaken. Ha den i når du pisker eggedosisen, slik at den får løst seg opp.
  • Hvis du ikke har elektrisk mikser, kan en ballongvisp brukes.
  • Isen blir raskere ferdig hvis du fryser den i porsjonsformer  – bruk små skåler eller dekorative kopper.
  • Når isen skal tas ut av formen, kan du løfte den ut ved å ta i plastfolien, eller du kan hvelve et fat over formen og snu alt rundt, slik at isen faller ned på fatet.
  • Pynt eventuelt isen med litt friske bær, bærcoulis, hakkede nøtter eller lignende.
  • Semifreddoen er glutenfri. Den kan enkelt gjøres laktosefri ved å bruke laktosefri kremfløte.


    Pisking over vannbad…


  • Kakao siktes over kremen…


  • Alt blandes forsiktig sammen..


  • Da gjenstår det bare å brette plastfolien over isen og putte i fryseren..


  • Yummy..:-D

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg