SAFTIGE BLÅBÆRMUFFINS

Det er fort gjort å lage en porsjon av disse muffinsene, og det er absolutt verdt innsatsen. Det er ikke nødvendig med mikser, så bare du har det du trenger av ingredienser og muffinsformer, er det bare å sette i gang. Forresten, har du ikke muffinsformer, kan du raskt og enkelt lage noe selv av bakepapir. Det er best å lage røren med ferske bær, men det går helt fint med frosne.


Gode saker. De hjemmelagde formene blir nesten som er fat 🙂

12 stykker
Ingredienser:
350 gram hvetemel
1 ½ ts bakepulver
½ ts natron
1 klype salt
200 gram sukker
2 egg
2,4 dl rømme
1,2 dl rapsolje
1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
225 gram blåbær
1 ss demerara sukker, kan sløyfes

 

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 220 ºC.
  • Sett muffinsformer på et muffinsbrett om du har.
  • Vei opp alle de tørre ingrediensene i en arbeidsbolle, rør sammen med en visp for å blande ingrediensene og fjerne eventuelle klumper.
  • Visp sammen egg, rømme, olje og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
  • Hell de våte ingrediensene over i de tørre og bland sammen, men ikke bland mer enn at alle melklumpene er rørt ut, slik at røren ikke blir seig.
  • Bland forsiktig inn ¾ av blåbærene med en slikkepott, slik at bærene ikke går i stykker.
  • Fordel røren i muffinsformene, med en isskje eller ved hjelp av en sprøytepose.
  • Dytt resten av blåbærene litt ned i rørene på toppen av muffinsene og dryss over litt sukker.
  • Sett muffinsbrettet straks i ovnen. Sett på rist midt i ovnen og skru temperaturen ned til 180 ºC. Stek i ca 25 minutter, til de har fått en fin, gylden farge.

 

TIPS:

  • Sukkeret på toppen kan sløyfes, men det gir en sprø skorpe.
  • 1 ts revet sitronskall eller appelsinskall i røren frisker opp smaken.
  • Hvis du lager av frosne bær, er det ikke nødvendig å tine bærene først, for da safter de seg og røren blir lilla. Bryt løs klynger med bær som har frosset sammen.
  • Rømmen kan erstattes av kesam, kefir eller yoghurt.
  • Hvis du vil fryse muffins som er til overs, kan du først fryse dem på et brett før du putter dem i pose, da holder de fasongen bedre.
  • Matallergi: Muffinsens gjøres enkelt glutenfrie ved å bytte ut hvetemelet med en glutenfri melmiks. De blir laktosefrie ved å byte ut rømmen med et laktosefritt alternativ.


De tørre og de våte ingrediensene blandes hver før seg før de blandes sammen…


Kvadrater av bakepapir formes inntil en glass som passer i muffinsbrettet. Hvis du ikke har muffinsbrett, klarer disse ikke holde på røren og da må du heller bruker kjøpte former..

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg