MANDEL- OG SJAMPINJONGSTUING

Av og til er det lov å unne seg en litt kraftig og smakfull stuing – denne er spesielt god til kylling eller svinekjøtt.
Den er også veldig enkel og rask å lage.


Her er stuingen servert ved siden av grillet kylling ….:-)

4-5 porsjoner
Ingredienser:
Litt smør til steking
150 gram mandler (2 ½ dl), grovhakket
200 gram sjampinjong (6-7 mellomstore), i båter
2 dl Crème Fraîche eller seterrømme
½ dl fløte eller melk
1 ss soyasaus
Salt og nykvernet pepper
Sukkerkulør, kan sløyfes

 

Slik gjør du:

  • Smelt smøret i en middels kjele eller stekepanne, gjerne med non-stick belegg. Fres sjampinjongbåtene og tilsett de grovhakkede mandlene.
  • Rør inn Crème Fraîche og halvparten av fløten – hold av resten for å regulere konsistensen. Kok opp og la småkoke et par minutter.
  • Smak til med soyasaus og salt og pepper. Hvis du ønsker å ha i sukkerkulør rører du inn noen dråper (Sukkerkulør har ingen annen funksjon enn å tilføre farge, så det er ikke noe problem å sløyfe det).
  • Rør eventuelt inn resten av fløten hvis du ønsker tynnere konsistens.
  • Serveres rykende varm ved siden av kjøtt.

TIPS:

  • Hvis du ikke har Crème Fraîche eller seterrømme, kan lettrømme brukes, men den skiller seg lett ved koking. Kok opp stuing med fløte og soyasaus og tilsett lettrømme rett før servering. Du kan nå varme den opp, men ikke la den koke.
  • Når mandler kokes blir de myke, hvis du ønsker at de skal forbli “knasende”, rører du de inn til slutt, og bare lar de varmes opp i stuingen uten å koke.
  • Stuingen kan brukes til alle typer kjøtt, men vi synes den passer best til kylling eller svinekjøtt.
  • Stuingen er glutenfri hvis glutenfri soyasaus brukes, eventuelt kan den utelates.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg