ISKAFFE MED SJOKOLADESIRUP

Den beste iskaffen lager man med få ingredienser hjemme på kjøkkenbenken. Selv vi som ikke liker kaffe, elsker iskaffe 🙂  Det er enkelt å tilpasse til ønsket kaffe- og søtsmak. Det blir ekstra dekorativt og ikke minst godt når man bruker sjokoladesirup som pynt i glasset. Kjøpt sjokoladesirup (-saus) kan brukes, men her er det brukt hjemmelaget

Voilá!!

1 glass
Ingredienser:
1 ts pulverkaffe
2 ts brunt sukker
1 ss varmt vann
2 dl melk
6-7 isbiter
2 -3 ts sjokoladesirup (oppskrift på hjemmelaget finner du her)

Et høyt glass
Sugerør

Slik gjør du:

  • Kok opp en skvett vann (eller bruk varmt vann fra springen). Ha pulverkaffe og sukker i en liten skål og ha over det varme vannet. Rør rundt for å få kaffen og sukkeret til å løse seg opp og sett så til side.
  • Ha melk og isbiter i en blender. Sjekk at kaffen og sukkeret har løst seg opp og hell dette over i blenderen.
  • Miks sammen i ca 30 sekunder.
  • Finn frem et høyt glass og hold det på skrå. Ta sjokoladesirup på en teskje og snu glasset rundt mens sirupen renner nedover kantene på glasset i et kunstnerisk mønster. Ha gjerne litt ekstra sirup på bunnen.
  • Hell over iskaffen. Sett et sugerør i glasset og servér straks.

Nyt!

 

TIPS:

  • Noen liker mye kaffesmak og lite søtsmak, og andre det motsatte. Prøv først mengden kaffe og sukker som er oppgitt i oppskriften, og øk eller minsk mengden til den blir perfekt etter din smak.
  • Vanlig hvitt sukker kan brukes istedenfor brunt, men det brune gir en mer karamellaktig smak.
  • Det er vanskelig å løse sukker opp i kald væske, derfor løses det opp i det varme vannet med kaffen. Eventuelt kan man bruke lønnesirup som søtning.
  • Det er ikke nødvendig å bruke blender, men det knuser isen og gir et herlig skum.
  • Helmelk gir fyldigere smak, men det går fint med lettmelk eller å bytte ut vanlig melk med mandelmelk eller kokosmelk.
  • For det lille ekstra kan man sprøyte pisket krem på toppen og strø over litt kakao eller revet sjokolade.


    Sjokoladesirupen er “snurret” rundt i glasset…

4 kommentarer

Siste innlegg