Dette er en gammel russisk klassiker som aldri går av moten. Den lages rundt om på hele kloden, i mange forskjellige varianter. Dette er en enkel utgave og passer perfekt til hverdags.
4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram kyllingkjøtt, i strimler
2 hvitløksfedd, finhakket
2 gulrøtter, i staver
4 vårløk, i skiver
100-150 gram fersk sjampinjong, i båter
1 ½ dl kyllingbuljong
2 dl crème fraîche
2 ss tomatpurè
½ ts paprikakrydder
Salt og pepper
Litt nøytral olje til steking
Ris
Slik gjør du:
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Ha olje i en stekepanne/gryte med litt høye kanter og varm opp.
- Brun kjøttet i 2-3 omganger og ta det opp etter hvert som det er ferdig. Ha gulrøtter, sjampinjong og hvitløk i pannen. La det frese litt og krydre med salt og pepper.
- Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett tomatpurè og kraft og la det småkoke noen minutter.
- Tilsett crème fraîche og vårløk og kok opp.
- Smak til retten. Servere med ris og ev. hakket persille på toppen.
TIPS:
- Ønsker du å bruke flere eller andre grønnsaker er brokkolibuketter, sukkererter eller paprika gode alternativer.
- Hvis man liker løk kan man gjerne tilsette en middels kepaløk (vanlig gul løk).
- Crème fraîche gir en god og syrlig smak, men kan byttes ut med fløte eller rømme. Ikke bruk lettrømme, for den vil fort skille seg under koking.
2 kommentarer
Dette så godt ut 🙂
lisarorvik: Så bra. Det er veldig godt!