KYLLING SATAY – KYLLINGSPYD MED PEANØTTSAUS

Dette er smakfull kosemat. Det er få ingredienser i denne oppskriften, og alt fås kjøpt i enhver dagligvarebutikk. Kyllingspydene kan stekes i grillpanne, på grillen eller i stekeovnen. Denne peanøttsausen er ikke så mektig, men har mye og god smak.


 

4 porsjoner
Ingredienser:
600-700 gram kyllingkjøtt
Ca 8-10 grillspyd av tre, bløtlegges

Peanøttsaus:
En god neve fersk koriander (ev. persille)
½-1 chili
1 fedd hvitløk
1-2 ss fersk ingefær, grovt delt
1 lime, saften og skallet
3 toppede ss peanøttsmør
2 ss soyasaus
Litt olivenolje

Tilbehør:
Jasminris, kokes etter anvisning på pakken
Salat, agurterninger og tomatbåter
Limebåter

 

Slik gjør du:

  • Legg grillspydene i vann for å unngå at de tar fyr på grillen.
  • Sett ovnen på høy varme med grillfunksjon eller varm opp grillen.
  • Lag peanøttsausen. Fjern frøene fra chilien om du ikke ønsker det så sterkt. Ha chili, koriander, hvitløksfeddet (klem det gjerne mot bordflaten først), ingefær, limeskall og saften av limen, peanøttsmør, soyasaus og litt olivenolje i en blender eller bruk stavmikser og kjør sammen til en jevn saus. Rør ev. inn ½ dl vann for å gjøre den tynnere.
  • Vask og kutt ingrediensene til salaten og bland sammen.
  • Tre kyllingen på spydene, dette kan gjøres på forskjellige måter: Del kjøttet i litt store terninger som tres på, skjær kjøttet i ca 1 cm brede strimler og tre hele strimlene på spydene. Hvis du bruker brystfilet, legger du de tett inntil hverandre og stikker  spydene med passe avstand gjennom alle filetene og kutter så med kniv mellom spydene.
  • Grill eller stek spydene til kyllingen er nesten gjennomstekt, pensle på ca 1/3 av peanøttsausen på kyllingen.  Grill videre til kyllingen er gjennomstekt, men ikke har blitt tørr. Spydene kan også stekes i ovn med grillfunksjonen på. Legg gjerne spydene over en ildfast form, slik at kyllingen “henger” over midten av formen, da er det lettere å få stekeskorpe. Stek ca 5 minutter og snu så spydene og stek videre på andre siden.
  • Server kyllingen med ris, peanøttsaus og salat. Gjerne også noen limebåter som hver kan presse over maten.

 

TIPS:

  • Brystfilet av kylling er enklere å tre på spydene, men lårkjøttet gir saftigst resultat.
  • Hvis du ønsker en glasert overflate på kjøttet, kan du helle litt honning over spydene rett før de er gjennomstekt. Sett inn høyt i ovnen med grillfunksjon på. Det brenner fort, så pass på.
  • Mango smaker godt ved siden av. Ha det i salaten eller server det i en skål ved siden av.
  • Peanøttsausen kan varmes om du ønsker det.
  • Det passer godt å ha dette på et koldtbord/tapasbord, og trenger ikke være varmt ved servering.
  • Retten er glutenfri ved bruk av glutenfri soyasays og peanøttsmør.

 

Håper det smaker!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg